Tähtien sota saapuu Hartwall Arenalle konserttiesityksenä

Star Wars: A New Hope In Concert saapuu Hartwall Arenalle.

Star Wars: A New Hope In Concert saapuu Hartwall Arenalle 8. syyskuuta suuren sinfoniaorkesterin säestämänä. Esityksessä nähdään Uusi toivo -elokuva suurelta valkokankaalta, ja samalla orkesteri esittää John Williamsin säveltämän soundtrackin.

Yli 40 vuotta ensimmäisen elokuvan julkaisun jälkeen Tähtien sota -saagan vaikutus populaarikulttuuriin on ollut kiistaton. Sen tarina, hahmot, erikoistehosteet ja Williamsin säveltämä musiikki ovat koskettaneet elokuvayleisöjä ympäri maailmaa.

Legendaarinen säveltäjä Williams on säveltänyt musiikin kahdeksaan Tähtien sota -elokuvaan. Ensimmäisestä, vuonna 1977 julkaistusta ensimmäisestä Tähtien sota -elokuvasta hän voitti Oscar -palkinnon parhaasta alkuperäisestä elokuvamusiikista. Tämän lisäksi hänen sävellyksensä elokuviin Imperiumin vastaisku, Jedin paluu,The Force Awakens ja viimeisimpään The Last Jedi saivat kaikki ehdokkuuden parhaasta alkuperäisestä elokuvasävellyksestä.

Williams on voittanut sävellyksistään viisi Oscaria sekä lukuisia muita elokuvamusiikkipalkintoja. 51 ehdokkuudellaan hän on eniten Oscar-ehdokkuuksia saanut elävä henkilö ja Walt Disneyn jälkeen historian toiseksi eniten ehdokkuuksia saanut henkilö.

Vuonna 2005 Yhdysvaltain elokuvainstituutti valitsi ensimmäisen Tähtien sodan musiikin kaikkien aikojen parhaaksi amerikkalaiseksi elokuvasävellykseksi.

Liput tulevat myyntiin maanantaina 14. toukokuuta Ticketmasterissa. Hinnat alkaen 30 €.

Aiheet: