Takseja ratsattiin Etelä-Pohjanmaalla – tuloja jätetty ilmoittamatta

Valvontaisku.

25.05.2022

Pohjanmaan poliisilaitoksen, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja Verohallinnon yhteisessä taksiliikenteen valvontaiskussa havaittiin useita puutteita, kertoo poliisi.

Perjantaina Seinäjoella ja Kokkolassa toteutetussa valvontaiskussa tarkastettiin yhteensä 45 taksia, joista noin joka kolmannessa oli huomautettavaa. Sakkoja kirjoitettiin 15 kappaletta.

Eniten puutteita todettiin taksin tietojen esittämisessä. Luvanhaltijan nimi ja yhteystiedot tai taksinkuljettajan nimi eivät olleet matkustajan nähtävillä useissa tapauksessa.  Myös paperiasioissa oli huomautettavaa.

Valvonta osoitti, että asiat ovat pääosin kunnossa, mutta pieniä puutteita on aivan liikaa. Mitään liikenneturvallisuutta vaarantavaa ei havaittu, ajoneuvokalusto oli hyväkuntoista ja liikennekelpoista. Taksinkuljettajan ajolupa löytyi kaikilta tarkastetuilta kuljettajilta. Myös hinnat olivat hyvin esillä.

Valvontatapahtumien vuoksi osalle taksiyrityksistä on tulossa lisää veroja maksettavaksi.

– Olemme löytäneet sekä yrityksiä että yksittäisiä kuljettajia, jotka ovat yrittäneet piilotella tuloja. Seuraavaksi otamme tässäkin valvonnassa nousseet tapaukset tarkempaan analyysiin ja määräämme heille tarvittaessa veroja maksuun, apulaisjohtaja Tarja Valsi Verohallinnosta kertoo.

Lisää luettavaa