Tapio Suominen jätti AA:n kesken

Mutta jatkaa päihdetyöntekijän kanssa.

11.01.2019

Suomen yksi arvostetuimmista urheiluselostajista, Tapio Suominen, päivittää Facebookissa lopettaneensa AA:ssa käymisen. Kyse on Alcoholics Anonymous -liikkeestä, jossa on tarkoitus toipua sairaudesta 12 askeleen hengellisen ohjelman avulla.

Hengellisyyden Tapsa nimenomaan kokeekin rasitteena.

-Lopetin AA:n, aloitan tapaamiset päihdetyöntekijän kanssa. Kaltaiselleni pakana-ateistille korkeamman voiman johdatus tuntuu mahdottomalta ajatukselta. Mutta, kiitos, muuten AA on hyvä ja kannustava kokemus. Tavoite edelleen sama, pysyä raittiina alkoholistina…

Tapsa saa paljon kommentteja myös muilta julkuilta ja toimittajilta. Muuan kollega toteaa, että korkeimman voiman voisi korvata jollain toisella ajatuksella.

-Mielestäni ei voi, Tapsa toteaa. -Ateistina koin tapaamiset lopulta ahdistaviksi, ja katsoin parhaaksi luopua. Koin korkeimman voiman ajoittain paasaukseksi.

Laulaja Joel Hallikainen on hivenen toista mieltä:

-Tapsa – mulle kävi juuri päinvastoin. En pystynyt järkeilemään itseäni raittiiksi. Tsemppiä sulle matkalla Hyväntoivon tiellä. Kaikki tavat ovat oikeita joilla saat takaisin elämäsi. Raision omapoika. Olet sen arvoinen.

Laulajana tunnettu Bablo taas komppaa Tapsaa:

-Pyydän jo kättelyssä anteeksi kunniakkaalta AA-kerholta mutta olet Tapsa oikeassa, se on hyppy toiseen riippuvuuteen, ja joka väittää ettei usko liity AA:n toimintaan ei joko tiedä tai puhuu paskaa… En voisi ajatella itseäni levittämässä kärsimyksiäni ja addiktioitani kaikille suljetun ihmisille vain siksi että itse pysyn selvänä… Tekisin ja kertoisin kyllä mielelläni muuten, rakkaudesta selviämiseen, sen kaiken.

Lisää luettavaa