Tarjoilija paljastaa: Älä tippaa näin, kiitos!

Kuvituskuva. Jutun henkilöt eivät liity tähän juttuun millään tavoin.

Suomalaiset eivät ole kovin innokasta tippauskansaa. Mutta kun he tippaavat, ei kannata tehdä näin.

Suomessa ei yleisesti jätetä tippiä tarjoilijalle ruokapaikoissa, tai jos ja kun jätetään, niin hyvin vähän.

Amerikassa kaikki on toisin, mutta siellä tarjoilijoiden palkkaus yleensä on riippuvainen tipeistä.

Kysyimme länsisuomalaisen ravintolan tarjoilijana kolme vuotta työskennelleeltä naiselta tippaamisesta. Millainen tippi ja milloin kannattaa jättää?

-Ei ole pakko tipata. Jos kuitenkin palvelu oli mielestäsi jees ja tippaat, niin yksi sääntö olisi hyvä muistaa.

Mikä?

-Älä tyhjennä kukkaroasi viisi- ja kymmensenttisistä. Tarjoilija ei ole säästöpossu. Jätä halutessasi ihan ”oikeaa rahaa”, eli euroja ja niin edelleen.

Tarjoilija ei halua kuulostaa röyhkeältä ja korostaa että tietenkin kaikki raha on oikeaa.

-Joskus kuitenkin tuntee olonsa ennemmin nöyryytetyksi kuin kiitetyksi, jos pöydällä on röykkiö hiluja, joista kertyy kaksi euroa, mutta kasa vie tilaa enemmän kuin lautanen.

Aiheet: