Tässä on Alkon suurin skumppapullo, se maksaa älyttömästi – mutta eipä siinä vielä kaikki

Kaikkihan me tiedämme että aito Champagnen alueella ”kasvatettu” samppanja maksaa useita kymppejä, usein vähintään puolensataa euroa. Mutta mikä on Alkosta löytyvä suurin pullo ja entä sen hinta?

Samppanja on siitä hassu tuote, että sitä valmistetaan showmielessä ihan älyttömissä kokoluokissa ja pulloissa.

Normaali pullohan on 0,75 litraa ja sitä pienempiä pikkolopulloja toki myydään myös. Kun kyse on magnum-pullosta, puhutaan sitten 1,5-litraisista järkäleistä. Tupla-magnum pitää sisällään kolme litraa samppakaljaa.

Mutta eihän tämä ole mitään. Kysyimme minkä kokoinen on jättimäisin pullo samppanjaa, minkä Alkosta voi ostaa. Avuksi tulee verkkokaupan valikoima. Sieltä löytyy peräti 15 litran pullo, joka kustantaa 2200 euroa. Vieläkin isompaa kokoa on, 18 litran samppanjapullo – hinta sillä tosin vähän halvempi merkistä johtuen, 2090 euroa. Kallein normipullo eli 1,5 litraa samppanjaa maksaa Alkossa peräti 3065 euroa! Mutta samppanjaa saa myös 30 litran pulloissa, voi hyvä isä sentään!

Yleensä isot pullot pullotetaan tilauksesta. Mutta tiesitkö, että magnum-kokoa (1,5l) suuremmat pullokoot ovat saaneet nimensä Raamatun kuninkaiden mukaan. Alla samppanjoiden pullokoot magnumin jälkeen:

Jeroboam (tai tuplamagnum) 3 litraa
Reoboam 4,5 litraa
Methusalem 6 litraa
Salmanazar 9 litraa
Balthasar 12 litraa
Nebukadnessar 15 litraa
Melchior 18 litraa
Solomon 20 litraa
Sovereign 25 litraa
Primat 27 litraa
Melchizedek 30 litraa

Aiheet: