Tätä et tiennyt J. Karjalaisesta – yllätys: ”70-luvulla käytiin Stokiksesta hakemassa…”

AOP

Hieno juttu tämä!

J. Karjalainen saa oman skeitti- ja vaatemalliston Happy Hour Skateboardsin toimesta.

”Malliston grafiikat rakentuvat kolmen levyn ympärille: J. Karjalainen & Mustat Lasit (1981), Doris (1985) ja Lännen-Jukka (2006). Doris-tuotteissa käytetään levynkansitaiteen lisäksi Kai Kujasalon kiertuepaitasuunnitelmaa, jota ei lopulta koskaan julkaistu. Lännen-Jukka-tuotteissa esiintyy chicagolainen ouija-lauta 1920-luvulta, ja laudan taustakuvio on tapettia keltaisesta talosta. Mustat lasit -grafiikka on reprottu Kai Kujasalon alkuperäistyöstä, joka koristaa Karjalaisen debyyttialbumin kantta”, tiedotteessa kerrotaan.

Tiedotteen mukaan J. Karjalaisen ja Happy Hour Skateboardsin yhteistyö sai alkunsa Happy Hour Skateboardsin fanikirjeestä Karjalaiselle lokakuussa 2018.

J. Karjalainen itse kommentoi mallistoa näin:

“Olen aina diggaillut skeittareita, niiden stailia, dekkien designia ja kuteita”, sanoo J. Karjalainen. “70-luvulla käytiin Stokiksesta hakemassa jenkkiläisiä skeittipaitoja, Alvaa ja muita. Kun Happy Hour -jengi ehdotti yhteistyötä kanssani, siihen oli helppo suostua. Skitta ja skede ovat samaa puuta, hyvää puuta.”

Online pop-up kaupassa mallistoa tulee myyntiin jo perjantaina 15.5., onlinejulkaisu jälleenmyyjillä puolestaan lauantaina 16.5.

Aiheet: