Tauskin legendaarisen Sinä vain -kappaleen taustalta paljastui synkkä totuus

Tauski Peltonenhan tunnetaan Sinä vain -kappaleestaan. Monen mielestä se on hänen ainut hittinsä, ja monen mielestä hänellä ei ole hittejä lainkaan.

Biisin taustalta paljastuu erikoinen anekdootti.

Katri Helena oli pyytänyt muusikkojen välityksellä Tauskilta biisiä – tai esittänyt ainakin varovaisen tiedustelun. Tauski otti kuulemma tilauksen tosissaan ja unettomien öiden ja juomattomien päivien tuloksena syntyi Sinä vain.

C-kasetti siirtyi Katrille kuunneltavaksi. Kansantaiteilijan päätös oli Tauskin elämäkertakirjan mukaan yksiselitteinen: vitut laulan tuommoista.

Seuraavaksi biisillä yritettiin Arja Korisevaa, ja hän jopa kuulemma lupasi sen levyttää. Musiikki-Fazerilla oltiin toista mieltä. Tauno ei antanut periksi vieläkään, ja seuraavaksi laulun uhriksi joutui Paula Koivuniemi. Paula tykästyi tarjottuun ja lupasi soittaa seuraavana päivänä. Sitä päivää ei tullut. Koivuniemi on kuulemma myöhemmin myötänyt, että hovisäveltäjä oli tarkistanut biisin ja päättänyt että aivan sama minkälainen se on laadultaan, niin mitään Tauski-paskaa ei tässä talossa levytetä.

Myöhemmin Tauski levytti itse biisinsä. Se kannatti.

Tieto perustuu Tauski – elämä ja teot -kirjaan, jonka on Likelle kirjoittanut Antto Terras.

Aiheet: