Tuska-festivaalit alkavat huomenna – muista nämä asiat!

Tuskaa tiedossa koko viikonloppu!

30.06.2022

Helsingin Suvilahdessa vietetään Tuska-festivaalia 1.–3.7.2022.

Tuska on julkaissut nyt ohjeita ja suosituksia viikonloppua varten.

Tuskasta muun muassa suositellaan varaamaan aikaa paikalle saapumiseen, sillä isossa tapahtumassa muodostuu ruuhkaa suosituimpina saapumisaikoina. Paikalle suositellaan saapumista julkisilla kulkuvälineillä, erityisesti metrolla Kalasataman metroasemalle. Myös tapahtumasta poistuminen tapahtuu Redin suuntaan. Metro liikennöi Tuska-perjantaina ja -lauantaina kaksi tuntia normaalia pidempään.

Kaikki Tuska-liput vaihdetaan rannekkeisiin Redin rannekkeenvaihtopisteellä, myös yhden päivän liput. Ranneke on henkilökohtainen eli rannekkeenvaihdossa pitää jokaisen käydä itse. Rannekkeenvaihtopiste aukeaa jo huomenna tiistaina 28.6.

Festivaalialueen sisääntuloporteilla tehdään rannekkeentarkastuksen yhteydessä turvatarkastus. Tavaroita voi myös jättää säilytykseen narikkaan. Alueella työskentelee iso joukko tapahtumaturvallisuuden ammattilaisia, joiden puoleen kannattaa kääntyä mahdollisissa ongelmatilanteissa. Järjestyksenvalvojat tunnistaa oransseista tai keltaisista liiveistä.

Tuska Expo -alueelta löytyy niin koruja, vaatteita kuin vaikkapa tatuointipalvelujakin. Ruoka- ja juomatarjonta on tietenkin laajaa. Tuska 2022 toteutetaan käteisettömänä festivaalina. Maksuvälineinä käyvät kortit, MobilePay sekä muut mobiilimaksutavat. Myös tölkkipantit palautetaan MobilePayn tai maksukortin kautta.

Lisää tietoa käytännön järjestelyistä saat täältä.

Lisää luettavaa