TV:stä tuttu lääkäri Pippa Laukka lähti salille ja yllättyi – neuvoo nyt muitakin

Pippa esittelee habaansa peilin edessä. Tuloksia on syntynyt.

16.02.2022

TV-lääkäri Pippa Laukka rohkaisee naisia lähtemään salille. Ohjaajan palkkaaminenkaan ei ole huono asia ensikertalaiselle.

-Niin mäkin tein. Pari kuukautta säännöllistä treeniä takana ja olen jo vahvempi. Jaksan nostaa isompia painoja ja olen energisempi myös salin ulkopuolella, Pippa kehaisee.

Hän toteaa, että etenkin hänen ikäisilleen eli plus 45-vuotiaille lihaskuntoharjoittelu on tärkeää. Eikä niinkään ulkonäön vaan toimintakyvyn vuoksi.

-Jos lihaksia ei treenaa, faktat on karuja. Kun ihminen vanhenee, aineenvaihdunta hidastuu ja kehonkoostumus muuttuu. Hormonaalisten muutosten takia naisten lihasvoima heikkenee vaihdevuosista alkaen nopeammin. 50 ikävuoden jälkeen lihasvoima heikkenee noin prosentin vuodessa ja 65 ikävuoden jälkeen 1,5–2 prosenttia vuodessa. Lihasvoima vähenee nopeammin alaraajojen ja vartalon lihaksissa, Pippa tietää.

-Sama muutos koskee sekä naisia että miehiä, mutta naisilla estrogeenin väheneminen vaihdevuosi-iässä vauhdittaa muutosta etenkin, jos elintavat eli riittävä liikunta ja monipuolinen ravitsemus eivät ole kunnossa.

Pippa vahvistaa, että säännöllinen pari kertaa viikossa tapahtuva lihaskuntoharjoittelu auttaa välttämään sairauksia, vähentämään tapaturmien ja ylirasitustilojen riskiä ja parantamaan suorituskykyä.

-Vinkkinä vielä, että lihaskuntotreeniä pystyy tekemään hyvin kotona vaikka ei omista erityisempiä välineitä. Kehonpainoharjoittelu on supertehokasta ja sitä olen itsekin tehnyt, kun salit on olleet kiinni.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Pippa Laukka (@pippalaukka) jakama julkaisu

Lisää luettavaa