Uskoisitko tätä – katso kuvat: ”Nainen nuortui 15 vuotta kuukaudessa!”

Nuortuipa hyvinkin my ass.

08.02.2019

Netti on täynnä hulluja ja katteettomia mainoksia, joita nykyisin tehtaillaan myös juttujen muotoon. Ne näyttävät siis lähestulkoon kuin aidoilta lehtijutuilta.

Varsinaisesti lehtijutun muotoon tehdyllä mainoksella ei vielä huijata. Hommalla on nimensäkin, advertoriaali. Mutta tuolloin pitäisi kertoa, että kyse on mainoksesta eikä oikeasta lehtijutusta.

Sitten on suoranaiset valeuutismainokset. Esimerkiksi Iltalehti on joutunut häpeilemättömän huijauskampanjan kohteeksi. Kyseessä on virtuaalivaluuttamainoskampanja, jossa Iltalehden ulkoasun eli layoutin pohjalle on rakennettu valeuutisia, joissa esiintyy suomalaisia julkisuudenhenkilöitä kertomassa onnistumisistaan. Julkkisjutut ovat keksittyjä eikä julkuilta ole kysytty mitään lupaa.

Nämä ovat vielä jollain tapaa ”nerokkaita” vedätyksiä. Niihin voi haksahtaa epähuomiossa mukaan fiksumpikin.

Mutta sitten on olemassa mainoskampanjoita, joista voisi todeta heti, että my ass. Menkää nyt herramunjee kotiinne siitä!

Yksi tällaisista verkossa pyörivistä on kauneusöljymainos, jossa suomalaisprofessorin väitetään keksineen linimentin, jolla nuortuu vähintään 15 vuotta.

Oho, ihan 15 vuotta! Mutta ei tässä kaikki. Tämä tapahtuu kuukaudessa. Kuvakin on mainokseen laitettu. Sen löydät alta. Mitä sinä ajattelet tästä? Voiko kukaan sortua tällaiseen?

Lisää luettavaa