Uskomatonta, voiko tämä olla totta? Näistäkin asioista Sauli Niinistön lapsi on voinut saada nimensä – shokkipaljastus!

Voi olla näinkin.

07.04.2018

Sauli Niinistön ja Jenni Haukion lapsen nimeksi tuli Aaro Veli Väinämö.

Väinämön kerrotaan olevan Sauli Niinistön toinen nimi. Mutta entäpä ne muut nimet eli Aaro Veli?

Seitsemän veljestä -kirjassa on hahmo nimeltä Aapo. Voisiko olla niin, että Aaro on kunnianosoitus Aapolle niin, että nimestä on vain vaihdettu yksi kirjain? Ei ole myöskään tiedossa, onko Sauli koripallofani. Urheilusta Sauli kuitenkin pitää, ja Orlando Magic -joukkueessa NBA:ssa pelaa Aaron Gordon -niminen koripalloilija. Kenties Aaro viittaa häneen niin, että lopusta on vain otettu ylimääräinen n-kirjain pois? Voi myös olla, että Aaro viittaa runoilija Aaro Hellaakoskeen. Jennihän on runoilija, ja tämä sopisi hyvin kuvaan.

Entäpä sitten Veli? Voi hyvinkin olla, että hän sai nimensä HJK:ssa pelanneen Veli Lampi -puolustajan mukaan. Saulihan on futismiehiä, ja Veli Lampi on hänelle varmasti tuttu. Veli Lampi pelasi viimeisen kautensa VPS:ssä Vaasassa, ja Sauli on varmasti joskus ollut sielläkin. Toisaalta voi myös olla, että Sauli on nimennyt pojan peli-sanan mukaan: peli on yhtä kuin ottelu joka on yhtä kuin matsi, ja Saulihan on – kuten jo sanoimme – urheilumiehiä.

Toisaalta voi myös olla, että nimeksi oli ennakkoon ajateltu Heli, mikäli lapsi olisi ollut tyttö. Tällöin Veli olisi käytännössä sama kuin Heli – ainoastaan nimen ensimmäinen kirjan olisi tällöin vaihdettu.

Suomessa on ollut toisaalta myös pitkä talvi. Talvella sataa lunta, jolloin usein sanotaan ”kelin” olevan huono. Kenties Veli-nimi on valittu siksi, että on varmistettu, ettei Suomessa ole huono keli moneen vuoteen? Veli-nimi on kenties siis valittu siksi hyvää onnea ajatellen.

Yksi mahdollisuus on myös se, että nimeksi on valittu alkujaan esimerkiksi Pertti. Pertti on tuonut Saulille ja Jennille mieleen kuitenkin soutaja Pertti Karppisen nimen. Karppinen oli pitkä mies, ja mikäli pojasta ei tulekaan yli 190-senttinen komistus, nimi johtaisi tällöin harhaan.

Onnea joka tapauksessa, Sauli, Jenni ja Veli!

Lisää luettavaa