Valepoliiseilla on taas aivan uudet kikat käytössään

Härskiksi on mennyt.

Poliisi joutuu jälleen varoittamaan kansalaisia valepoliiseista. Nyt on tullut ilmi lukuisia tapauksia, joissa ikäihmisiä on vaanittu esimerkiksi kauppakeskuksissa ja huoltoasemilla. Myöhemmin uhreihin on otettu yhteyttä ja esittäydytty poliiseiksi.

Vanhukselle on väitetty, että hänen korttinsa on joutunut skimmatuksi. ”Ystävällinen poliisi” on sitten lupautunut auttamaan ja saanut kortin tiedot sekä tunnusluvut urkittua. Uhrien tileiltä on hävinnyt huomattavia summia rahaa. Toiminnassa käytetään bulvaaneja, jotka löytyvät yleensä netistä pienen palkkion houkuttelemana.

– Läheisten rooli on nyt tärkeässä osassa, jotta tämänkaltainen toiminta saataisiin loppumaan. Omassa lähipiirissä olevia iäkkäämpiä ihmisiä tulisi edelleen muistuttaa siitä, että poliisi, luottokorttiyhtiöt tai pankit eivät koskaan kysy asiakkaidensa verkkopankkitunnuksia tai tilitietoja puhelimitse, muistuttaa rikoskomisario Simo Kauppinen Itä-Uudenmaan poliisista.

Virkavalta myös vinkkaa, että päivittäisillä osto- ja nostorajoituksilla mahdollisia vahinkoja pystytään minimoimaan. Lisäksi poliisi muistuttaa, että ketään vierasta ihmistä ei ole syytä päästää kotiinsa ilman asianmukaista henkilöllisyystodistusta.

Aiheet: