Varasteluun kyllästynyt K-kauppias sai todella mojovan tarjouksen – suostui! Loppuuko varastelu nyt?

15.11.2015

K-market Ratis Helsingin Pasilassa on ollut somekeskiössä julkaisemiensa turvakameravideoiden takia. Miljoonat katselijat ympäri maailmaa ovat nähneet, kuinka sisukas kassaneiti Anna taltuttaa toistuvasti myymälävarkaita, joita kaupassa riittää harmiksi asti.

Kauppias laittoi jo jokin aika sitten kauppansa seinille laput, joissa myymälävaras varastaessaan hyväksyy kasvojensa käyttämisen somevideoissa.

Nyt mennään hieman pitemmälle.

K-kauppias Saku Kytölä on Comon saamien tietojen mukaan viemässä henkilökuntansa itsepuolustuskurssille.

Como kysyi.

-Kyllä tietosi pitää paikkansa. Me menemme Annan ja muun henkilökunnan kanssa brassijujutsun kuusinkertaisen Euroopanmestarin oppiin, Kytölä myöntää Comolle.

Miten tähän päädyttiin?

-No tarjous tuli heiltä. He halusivat tarjota meille koulutusta asian tiimoilta.

Myymälähenkilökunnan turvallisuus puhuttaa laajemminkin. Kytölän kauppa on nyt käynyt ennennäkemättömiin toimenpiteisiin rankan varasteluilmiön vuoksi. Aiempi K-kauppias kertoi Comolle jokin aika sitten vuosittaisen varkaushävikin olleen jo hänen aikanaan 40 000 euron luokkaa.

Myymälävarkauksien suitsimiseen oli jo luvassa helpotusta, kun poliisin kirjoittamien sakkojen muunto vankeudeksi oli jälleen tulossa käytäntöön. Nyt paluuta kauppiaiden mielestä hyvään järjestelmään ei olisikaan näköpiirissä.

 

Lisää luettavaa