Vartija listasi 10 kohtaamaansa harhaluuloa: ”Se on voi voi”

Vartijan kanssa asioimisen ABC.

Suomalainen vartija on kirjoittanut purkautumisen suositulle Aasiakas.net-sivustolle. Hän esittelee kymmenen kohtaa, joilla asiointi vartijan kanssa on kätevämpää. Hän on myös väsynyt harhaluuloihin joita ammattiin liitetään.

-Jos olen päättänyt poistaa sinut lakiin perustuvasta syystä kaupasta, älä kuvittele että pelkäisin uhkauksiasi potkuista, sillä tarpeeksi kauan niskuroituasi lähdet putkaan, halusit tai et, vartija kirjoittaa.

Jos joku on kolhinut asiakkaan autoa parkkipaikalla, vartija ei luovuta kuvamateriaalia sinulle – ei edes tikulla. Vain poliisi saa ”nauhan” – vaikka kiukuttelisit kuinka.

-Vaikka kuinka haluaisit jatkaa ostoksiasi vielä “edes hetken” kaupan sulkemisen jälkeen tai yrität väkisin tunkea kauppaan sisään, vaikka kauppa ollaan jo sulkemassa, voi olla että ostokset jää kokonaan tekemättä tai vastaavasti lähdet putkan kautta kotiin, vartija uhoaa kirjoituksessaan.

Monesti pöllijät kuulemma vinkuvat, kun poliisin tulo kestää ja joudutaan odottelemaan. Se on vartijan mielestä ”voi voi” sekin.

-Olisit miettinyt sitä ennen kuin pöllit, hän toteaa Aasiakas.netissä.

Vartijaan ei myöskään toimi mitkään rasisti-, fasisti-, nais-, mies-, natsi- tai “tuttuni on poliisi!”- kortit.

-Voi ihon sävysi olla vaikka sateenkaartakin kirjavampi; toimintaani se ei vaikuta. Jos sanaani ei totella, voi olla päivän päätteeksi sakkolappu taas kourassa.

Voit lukea vartijan tilityksen TÄÄLTÄ.

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut