Viritetty menopeli tuli kalliiksi Rovaniemellä – tästä on kyse

Poliisi varoittaa.

Lapin poliisin tehovalvonta paljasti viritetyn moottoripyörän Rovaniemellä tiistaina. Kuljettajalle lankesi useita seuraamuksia, kuten näissä tapauksissa aina.

Poliisipartio mittasi tehorajoitetulle kevytmoottoripyörälle noin 90 kilometrin tuntinopeuden viidenkympin alueella. Selvisi, että laite oli viritetty. Kevytmoottoripyörän eli kevarin sylinteritilavuus on enintään 125 kuutiota ja enimmäisteho 11 kW.

Virityksen seurauksena ajoneuvoluokka oli muuttunut suuremmaksi ja sen kuljettamiseen olisi vaadittu A2-luokan ajokortti. Kuljettajalle kirjoitettiin sakko ja hänet määrättiin ajokieltoon suuren ylinopeuden sekä ajo-oikeuden riittämättömyyden vuoksi. Lisäksi moottoripyörä määrättiin valvontakatsastukseen.

Poliisi haluaa muistuttaa tehorajoitettujen moottoripyörien omistajia ja kuljettajia siitä, että tehovirittelyn seurauksena ajoneuvoluokka usein muuttuu, jolloin ajoneuvo tulisi muutoskatsastaa seuraavaan ajoneuvoluokkaan. Lisäksi ajokortti ei useinkaan riitä ajoneuvoluokaltaan muuttuneen moottoripyörän kuljettamiseen. Lisäksi voidaan panna maksuun korotettu vero ja vakuutusmaksu.

Aiheet: