Voiko sähköauton/hybridin latauspiuha jäätyä kiinni autoon?

Kaikkien alojen asiantuntija Professori Paronetti vastaa.

12.01.2020

Elämänsä ensimmäisen hybridin ostanut mies ihmetteli, kun auton latauspistoke jäätyi latausporttiin kiinni. Autohuollossa todettiin, ettei kerta ole ensimmäinen. Nyt vastaa itsekin asian kanssa pähkäillyt Comon ylin asiantuntija, professori Paronetti.

-Vastaus on kyllä voi. Hyvinkin voi. Itsellenikin kävi näin BMW-hybridini kanssa. Ongelma on se, että siinähän ei pääse edes korvaavalla energialla, tässä tapauksessa bensiinillä lähtemään. Kun ”pluggari” on autossa kiinni, niin auto ei liiku senttiäkään ennen kuin se pistoke on irti, professori Paronetti toteaa.

Mikä avuksi?

-Kaksi asiaa. Vaikka maailma on sähköinen ja autojen pistokkeet pitäisi varustaa sellaisella itselämmittävällä toiminnolla, niin kyllä me vaan joudumme kossua käyttämään ja naisten fööniä.

-Suomeksi: sivele huonoilla keleillä, kun tiedossa on sateen jälkeen jäätymistä – tai miksei aina – pistokkeen muoviosaan ja latausporttiin joko lukkosulaa tai vaikka sitä kossua. Ensin luonnollisesti kuivaat sen alueen huolellisesti. Ei pitäisi enää jäätyä. Näin pojat toimivat myös tuolla BMW-foorumin puolella, olen lukenut.

-Ja jos jäätyy kiinni, niin sitten se naisten tukkafööni vaan avuksi. Sillä lähtee.

Lisää luettavaa