Ylen päätös lopettaa radion suosikkiohjelmat sai kansan raivoihinsa – tästä kohussa on kyse

Yle lopettaa suosikkiohjelmia.

30.11.2023

Yle on kertonut uudistavansa Radio Suomen tarjontaa. Musiikin erikoisohjelmat loppuvat. Muutokset tulevat voimaan 8. tammikuuta.

Ylen sivuilla kerrotaan seuraavaa:

”Uusien ohjelmien alkaessa jostakin on myös luovuttava. Kadonneen levyn metsästäjät, Bluesministeri Esa Kuloniemi ja Kantritohtori Teppo Nättilä ovat olleet vuoden 2023 ohjelmistossa kerran kuukaudessa kuultavia ohjelmia. Ohjelmakaavion uudistuessa haluamme pitää kiinni viikoittaisista lupauksistamme ja näin ollen Kadonneen levyn metsästäjät, Bluesministeri ja Kantritohtori päättyvät. Myös Poppikoulu päättyy, kun teemme tilaa uudelle ohjelmistolle.”

Jo vuosi sitten Kuloniemen ja Nättilän ohjelmien esitysaikoja vähennettiin rajusti. Tuolloin esimerkiksi Agents-yhtyeen Esa Pulliainen (kuvassa) otti rajulla tavalla kantaa uudistukseen. Rocklehti Rumba kertoi asiasta tuolloin täällä.

”Mulla on ollut aina hyvät suhteet Yleen ja Radio Suomeen, mutta nyt en enää näe jatkoa suhteelle. Agents-levyjen soitto voidaan siellä vaikka lopettaa. Pitäydyn putkiradioni kanssa ULA-ryhmä ykkösessä”, Pulliainen kirjoitti.

Lisää luettavaa