Yöradiojuontaja palasi töistään Oulussa – näky johti elämän ja kuoleman taisteluun

Novan yötä juontava Lauri Salovaara kohtasi epätoivoisen henkilön.

16.10.2021

-Tänään sen vasta tajusi. Minähän saatoin pelastaa sen ihmisen hengen, juontaja Lauri Salovaara kertoo päivityksessään somessa.

-Mulla oli Radio Novan Yöradion veto eilen Oulun studiolta ja lähetyksen valmistuttua ajelin nukkumattia kohti. Tuiran silloilla huomasin ihmisen rimpuilevan siltakaiteessa ja laitoin hätärit päälle ja pysähdyin kohdalle. Juoksin autosta pois ja tajusin, että täähän yrittää kammeta itsensä sillalta alas, Lauri alustaa.

-Sain hänen huomionsa ja juttelin aikani, kunnes hän päätti luopua aikeestaan. Saatoin hänet kauemmas vesistöstä ja sillasta ja soitin poliisit avuksi. Tämä ihminen oli todella poissaoleva ja sekaisin. Hän huusi minullekin vaikka mitä, mutta kehonkieli kertoi enemmänkin täydellisestä luovuttamisesta.
Odotin poliisit saapuvaksi ja teimme ns. läpsystä vaihdon, jonka jälkeen he ottivat tilanteesta ohjat.

Sillä että Salovaara kertoo yöllisestä kohtaamisesta on merkityksensä. Hän toivosi ihmisten huomioivan enemmän toisiaan.

-Minunkin edellä ajoi ainakin kaksi autoa, mutta molemmat painelivat tilanteen ohi. Juuri aiemmin lähetyksessä olin pitänyt palopuheen siitä, kuinka maailma olisi parempi paikka, jos ihmiset huomioisivat edes hitusen enemmän toisiaan.

Hän sanoo alkaneensa jutella tuntemattomille salilla, hississä ja vaikka missä.

-Siinä piristyy samalla itsekin. Haastan siis sinut tekemään loppuviikon aikana edes yhden tuntemattoman ihmisen onnellisemmaksi. Kehaise vaikka hänen kenkiään tai kysy minkä ikäinen vauva siellä lastenrattaissa on. Kiitä hyvästä asiakaspalvelusta ja tee se saman tien yli, eli fanita ihan tosissaan. On mieletöntä kuulla äänessä ja nähdä ihmisessä se muutos, kun joku huomaa hänen olemassaolonsa ja tärkeytensä.

 

Lisää luettavaa