Ilmoitus: Matkabudjetti kasaan – Kuinka säästää riittävästi rahaa?

Viime vuosien aikana matkustaminen on ollut hyvin haastavaa. Näin ollen ulkomaan matkoja ei ole tehty samalla tavalla, kuin esimerkiksi vuonna 2019. Nykyisin turismi on jälleen nostamassa päätään ja ihmiset alkavat suunnitella lomiaan. Ulkomaille suunnatut kesälomat ja talvilomat ovat monella mielessä. Ulkomaan matkoille lähdetään niin yksin kuin suurella porukalla.

06.04.2022

Kaupallinen yhteistyö: Helppohinta

Koska matkustaminen on ollut hyvin haastavaa viime vuosien aikana, halutaan vihdoin koittavasta ulkomaanmatkasta ottaa kaikki mahdollinen ilo irti. Matkalla on tarkoitus rentoutua ja nauttia olosta, ei murehtia rahan kulumista. Näin ollen yksi tärkeimmistä asioista on riittävä matkabudjetti. Matkabudjetin kasaaminen voi kuitenkin olla haastavaa.

Kohteen valinnalla on väliä

Ennen matkan varaamista kannattaa pohtia erilaisia matkakohteita. Edullinen, mutta omaan makuun soveltuva kohde tekee lomasta onnistuneen. Tällä hetkellä yksi suomalaisten suosikkikohteista on Thaimaa, joka tunnetaan vieraanvaraisuudesta, upeista elämyksistä sekä edullisuudestaan. Thaimaa on jo vuosien ajan ollut matkailijoiden suosiossa, sillä kauniit ilmat ja upeat rannat houkuttelevat turisteja.

Myös muita edullisia matkakohteita löytyy. Edullisia kohteita ovat myös muun muassa Turkki sekä Bulgaria. Edullisen matkakohteen valinta on tärkeässä asemassa varsinkin, jos matkabudjetti ei ole kovin suuri. Edullisten kohteiden joukosta löytyy runsaasti erilaisia houkuttelevia kohteita, jotka tarjoavat upean elämyksen matkaajalle.

Miten säästää matkaa varten?

Kun vihdoin koittaa odotettu loma ulkomailla, ei ole mukavaa elää liian tiukilla. Kauan odotetusta lomasta on mukavaa ottaa kaikki mahdollinen irti. Matkabudjetin tulee olla riittävä, jotta se kattaa lennot, majoitukset, ruoat ja juomat sekä muut mahdolliset kulut, joita matkaajalle tulee. Säästäminen kannattaa näin ollen aloittaa ajoissa.

Olemassa on erilaisia tapoja säästää rahaa, eivätkä kaikki tavat sovi kaikille. Itselle mieluisan tavan löytäminen on tärkeää. Mitä suurempi on tarvittava budjetti, sitä aiemmin kannattaa säästäminen aloittaa. Pitkällä aikavälillä säästöjä voi tuoda esimerkiksi palveluiden kilpailuttaminen. Nopeita säästöjä puolestaan voi saada pienillä arjen muutoksilla.

Sähkön kilpailuttaminen tuo säästöjä tasaisesti pitkällä aikavälillä

Sähkön kilpailuttaminen on helppo tapa tehdä säästöjä kymmenistä euroista peräti satoihin euroihin. HelppoHinta -sivuston asiakkaat ovat esimerkiksi saaneet säästöjä keskimäärin 107 € vuodessa juuri sähköyhtiöitä kilpailuttamalla. Kilpailuttaminen vie vain muutaman minuutin ja vastauksiin voi tutustua nopeasti. Myös sähkösopimuksen luominen tapahtuu helposti ja nopeasti kilpailutuksen jälkeen.

Sähköä kilpailuttaessa tulee huomioida, että kilpailutus koskee ainoastaan sähköä tuottavaa yhtiötä. Sähkönsiirtoa ei ole mahdollista kilpailuttaa. Sähkölaskussa sähköyhtiön osuus on yleensä 30 % -50 % ja loput ovat sähkönsiirtoa. Näin ollen säästöjä voi tulla hyvin mukavasti jo yhtiötä vaihtamalla. Monille hyvä vaihtoehto on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, jolloin sähkön kilpailutus voidaan tehdä säännöllisesti, ja kuluttaja saa aina parhaan mahdollisen sähkötarjouksen.

Lisäksi on mahdollista kilpailuttaa myös muita palveluita. Vakuutusyhtiön kilpailutus voi soveltua toisille. Myös esimerkiksi puhelinliittymän ja internet yhteyden voi kilpailuttaa. Kilpailutus mahdollistaa sen, että kuluttaja pääsee tutustumaan eri hintoihin. Palvelun laadusta ei kuitenkaan kannata tinkiä.

Arjen muutokset osana säästämistä

Oletko kuullut sanontaa, ettei nälkäisenä saisi mennä kauppaan? Sanonnalla on hyvin vankka peruste. Aivan liian usein ihmiset menevät nälkäisenä kauppaan ja tekevät heräteostoksia. Lopulta ruokakassin hinta nousee suureksi, mutta iso osa tuotteista päätyy lopulta roskiin. Säästöä syntyy jo siten, että kaupassa käyttää listaa, jonka mukaan tuotteita ostaa.

Jos työpaikka tai opiskelupaikka eivät ole kohtuuttoman kaukana, on hyvä harkita pyöräillen tai kävellen liikkumista. Näin on mahdollista parantaa omaa kuntoa, saada raitista ilmaa sekä säästää bensakuluissa tai matkakorttien hinnoissa. Säästöä voi tulla tällä tavalla kymmenistä euroista jopa satoihin euroihin.

Selvitä kuinka suuren lomabudjetin tarvitset

On hyvä etukäteen suunnitella, että millaisia asioita voi lomalla tehdä. Näin budjetin suunnittelu onnistuu parhaiten. Kun tarvittavan summan määrä on tiedossa, on helpompaa paneutua säästämiseen. Vaadittava summa voi olla hyvin suuri tai hyvin pieni, riippuen kohteesta sekä suunnitellusta ohjelmasta.

Matkabudjettia suunnitellessa kannattaa huomioida, että myös yllättäviä kuluja voi matkalla ilmestyä. Etukäteen kannattaa varautua kunnollisella matkavakuutuksella sekä riittävällä matkakassalla. Loma on rentoutumista varten, eikä silloin ole tarkoituksena stressata rahasta. Suunnittele budjetti ja aloita säästäminen ajoissa. Sen jälkeen voit vain nauttia lomasta.

Lisää luettavaa