Ilmoitus: Mistä nuori voi hakea lainaa?

Nuorten aikuisten elämässä tapahtuu usein monia muutoksia samanaikaisesti. Muutto uudelle paikkakunnalle tai ajokortin hankinta saattavat viedä kaikki säästöt. Ilman säännöllisiä työtuloja, suurien menoerien kattaminen voi olla haastavaa. Myös nuori henkilö voi kuitenkin saada lainaa.

29.09.2018

[ILMOITUS] Opintojen aloittaminen ja muutto uudelle paikkakunnalle ovat tyypillisiä tilanteita, joita nuoret kohtaavat. Myös ajokortin ja oman menopelin hankkiminen ovat monien nuorten listalla kärkimaassa. Toiset nuoret haluavat pitää välivuoden opinnoista, kiertää maailmaa ja ottaa aikaa itselleen ennen korkeakouluopintojen pariin hyppäämistä. Kaikki nämä asiat edellyttävät rahoitusta, jota nuorilla ei välttämättä ole. Moni nuori epäröi kuitenkin, voiko hän saada lainaa vai ei.

Vaikka monet pikavippejä ja kulutusluottoja myöntävät pankit ja rahoituslaitokset edellyttävätkin säännöllisiä työtuloja tai yli 20 vuoden ikää, on markkinoilla myös paljon luottoja alle kaksikymppisille. Jos kuulut tähän ikäryhmään, on tärkeää ensin etsiä tietoa ja vertailla eri lainavaihtoehtoja huolellisesti. Ensimmäisen vastaantulevan lainan hakeminen ei nimittäin todennäköisesti ole se taloudellisesti järkevin vaihtoehto. Etsimällä lainaa netistä, saat todennäköisesti saat valtavan määrän hakutuloksia, joiden läpikäyminen vie paljon aikaa. Lainaa-helposti on lainavertailu, joka auttaa sinua eri lainavaihtoehtojen vertailussa. Käyttämällä lainavertailua säästät aikaa, vaivaa sekä tietysti myös selvää rahaa.

Vertaile huolellisesti – Harkitse tarkasti
Lainavertailussa kannattaa kiinnittää huomiota niihin seikkoihin, jotka ovat sinulle lainassa tärkeitä. Jos lainan kokonaismäärä tai maksuaika ovat kriittisiä tekijöitä, vertaile lainoja niiden ominaisuuksien perusteella. Lainaa-helposti tarjoaa käyttöösi palvelun, jonka avulla voit vertailla lainavaihtoehtoja helposti ja nopeasti ja löytää omia tarpeitasi parhaiten vastaavia lainavaihtoehtoja. Kun olet löytänyt itsellesi sopivimman vaihtoehdon, pääset vertailusivustolta suoraan lainanantajan sivuille tekemään lainahakemusta.

Miten paljon lainaa 18–19 vuotias sitten voi saada? Perinteiset kertaluontoiset pikavipit ovat tyypillisesti suuruudeltaan muutamia kymmeniä, enintään muutamia satoja euroja, kun taas joustavammat lainamuodot, kuten kulutusluotto, on yleensä suuruudeltaan vähintään 2000 euroa. On hyvin todennäköistä, että et saa useamman tuhannen euron luottoa ilman säännöllisiä kuukausituloja, mutta pienemmän vipin saamiseen ei pitäisi olla esteitä, jos olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti. Muista, että pienikin hyvin hoidettu laina parantaa myönteisen luottopäätöksen saamisen todennäköisyyttä tulevaisuudessa huomattavasti. Hoida siis aina lainan takaisinmaksu ajallaan maksuohjelman mukaisesti.

Miten pikavippejä voi hakea?
Ihmiset saattavat ajatella, että vipin hakeminen on monimutkaista, kestää kauan ja edellyttää oman rahatilanteen tarkkaa raportointia. Hyvin yleinen oletus on myös se, että luottoa myönnettäisiin vain tiettyihin käyttötarkoituksiin, kuten auton hankintaa varten. Asunto- ja autolainan ovat yleisiä luottoja, mutta lisärahoitusta voi hankkia mihin tahansa tarkoitukseen, esimerkiksi kodin remontointiin tai pienempien lainojen yhdistämiseen. Pienten lainojen kohdalla lainanantaja tuskin edes kysyy lainasi käyttötarkoitusta, joten voit käyttää lainaamasi rahat juuri siten kuin haluat ja parhaaksi katsot.

Pikavippejä ja muita luottoja voi hakea helposti ja kätevästi netissä. Täytä hakukaavakkeeseen henkilötietosi ja muut pyydetyt tiedot. Hakemuksessa saatetaan pyytää tietoja työtilanteestasi, asumisjärjestelyistäsi sekä kulurakenteestasi. Muista, että lainapäätös tehdään aina tapauskohtaisen harkinnan perusteella ja vain harvat lainanantajat edellyttävät tietynsuuruisia kuukausituloja asiakkailtaan.

Hoida raha-asiasi hyvin – Saat lainaa myös tulevaisuudessa
Lainaa-helposti lainavertailu on helppokäyttöinen ja kätevä työkaluja markkinoilla olevien lainatuotteiden vertailuun. Lainaa-helposti kannustaa vastuullisen raha-asioiden hoitoon ja myös antaa tietoa siitä, miten omaa rahankäyttöä voi hallita paremmin. Vaikka nuorena aikuisena voit saada lainaa, muista aina hoitaa lainan takaisinmaksu sovittujen ehtojen mukaisesti. Pitämällä luottohistoriasi hyvänä saat todennäköisemmin lainaa myös tulevaisuudessa.

Lisää luettavaa