Tässä on 21 tapaa pilata avioliitto – katso!

01.02.2013

Yksi uuden suomalaisen romanttisen komedian innoittajista oli tv:n Satuhäät-sarja. Johanna Vuoksenmaata kiehtoi häiden paineistettu tilanne, jossa asioiden pitäisi mennä tietyn kaavan ja mallin mukaan, jolloin on hänen mukaansa ”ihanan todennäköistä”, että tapahtuu virheitä. Vuoksenmaan mielestä paras ja voimaannuttavin komedia syntyy virheistä selviämisestä.

Komedian päähenkilö on Armi Toivasen esittämä Sanna, jonka väitöskirjan mukaan avioliitto on nykyään luonnoton tila, jota ihmiset alitajuisesti tuhoavat omalla käytöksellään. Sanna on kiteyttänyt teoriansa siihen, että ero on rakastumisen suora seuraus. Kännisiin yhden illan suhteisiin uskova Sanna huomaa kuitenkin kiinnostuvansa erään seuraamansa pariskunnan miehestä.

Omat mutkansa matkaan tuovat Sannan hömppä ystävätär, oma isä, joka ei suostu uskomaan avioeroonsa sekä uusi tutkimusassistentti, jonka avioliitto ripustautuvan vaimon kanssa ajautuu kriisiin Sannan seurassa. Pamela Tola esittää kyseistä rouvaa show’n varastavalla sekopäisyydellä.

Elokuva on teattereissa 8.2.
Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa

Lisää luettavaa