Diktaattori

02.04.2012

Borat– ja Bruno-elokuvilla maailmaa naurattanut tiimi on täällä taas. Sacha Baron Cohen esittää kuvitteellisen Keski-Idän maan, Wadiyan, diktaattoria, kenraaliamiraali Aladeenia joka ”sankarillisesti riskeeraa elämänsä varmistaakseen, ettei demokratia ikinä saavu maahan, jota hän rakastaen riistää”. Elokuvan väitetään pohjautuvan kirjaan Zabiba and the King, joka on huhujen mukaan itsensä Saddam Husseinin haamukirjoittajien välityksellä luoma tarina.

Virallisesti Diktaattorin kirjoittajiksi on kuitenkin Cohenin lisäksi merkitty Alec Berg, David Mandel ja Jeff Schaffer, joiden ansioluettelosta löytyvät muun muassa tv-sarjat Seinfeld ja Jäitä hattuun. Ohjauksesta vastaa jälleen Boratin ja Bruninkin tehtaillut Larry Charles, joten kasassa on jälleen ainekset yhtä aikaa hauskaan mutta myös ajatuksia herättävään crazy-huumoriin.

Cohenin ohella elokuvassa nähdään Anna Faris, jonka roolista ei ole tarkempaa tietoa. Sir Ben Kingsleyn tapauksessa tekijät ovat raottaneet salaisuuden verhoa: hän on ”toinen Keski-idän tyypeistä, joilla on merkitystä juonen kannalta”. John C. Reilly näyttelee hotellinjohtajaa ja Megan Fox tekee cameo-esiintymisen omana itsenään. Kingsley ja Cohen näyttelevät yhdessä myös Martin Scorsesen perhe-elokuvassa Hugo.

Cohen markkinoi elokuvaansa Oscar-gaalassa kaatamalla rooliasussaan ”Kim Jong-ilin tuhkat” juontaja Ryan Seacrestin päälle. Elokuvasta on olemassa ”normaalin” trailerin lisäksi myös härskimpi versio, ja Wadiya-valtiolla on omat verkkosivutkin.

Ohjaus: Larry Charles
Pääosissa: Sacha Baron Cohen, Anna Faris, Ben Kingsley
Genre: Komedia
Ensi-ilta: 16.5.

Lisää luettavaa