Kovasikajuttu

02.04.2012

Kovasikajuttu on elokuva Suomen kovimmasta punk-yhtyeestä, Pertti Kurikan Nimipäivistä. Bändi koostuu neljästä kaverista, Pertistä, Karista, Samista ja Tonista, jotka laulavat isolla asenteella ja ylpeinä.

Elokuvassa seurataan kehitysvammaisten ammattimuusikoiden tietä tuntemattomuudesta suuren yleisön suosioon. Matkalla koetaan lukuisia riitoja, rakastumista ja pitkiä päiviä äänitysstudiossa sekä kiertueilla. Keikkamatkoilla itketään, nauretaan, juodaan ja tapellaan siitä kuka saa istua edessä. Seuraavaksi sovitaan, ja käydään vielä ennen keikan alkua yleisön joukossa varmuuden vuoksi kehumassa bändiä.

Biiseissä lauletaan yhteiskunnan epäkohdista, mutta myös arkisemmista asioista, kuten aina yhtä ikävistä jalkahoidoista tai asuntolassa asumisen ankeudesta. Sanoituksissa kunniansa saavat myös päättäjät sekä ihmiset, joilla on vielä parannettavaa asenteissaan kehitysvammaisia kohti. Nyt saa lässytys loppua!

Kovasikajuttu on elokuva punk-idean syvimmästä olemuksesta. Se on tarina vammaisten kapinasta valtavirtaa vastaan. Tässä elokuvassa on vihdoin lupa tuijottaa, ihmetellä ja ihastua, ja nähdä kuinka Suomen kovin punk-bändi valloittaa maailman.

Ohjaus: Jukka Kärkkäinen, J-P Passi
Genre: Dokumentti
Ensi-ilta: 27.4.

Lisää luettavaa