Ilmoitus: Säästä rahaa lainat yhdistämällä

Ilmoitus: Vaikka olisi hyvä raha-asioissa, jokaisen elämään sattuu yllättäviä menoja. Tällöin pikavipit ja osamaksut saattavat houkuttaa, vaikka niiden korkeat kulut olisivat tiedossa. Pian voi olla tilanteessa, jossa lainoja on kertynyt eri suuntiin ja eräpäiviä on jatkuvasti. Lainat yhdistämällä voit säästää rahaa ja helpottaa lainanlyhennystä.

Jokaisen elämään sattuu yllätyksiä ja odottamattomia kuluja, kuten pesukoneen hajoaminen. Jos rahaa ei ole kertynyt säästöön, voi tilanne olla hankala selättää. Tällöin monet turvautuvat lainaan, joko ystävältä, sukulaiselta, pankilta tai muulta rahoitusyhtiöltä. 

Joskus erilaisia pieniä lainoja kertyy useampikin ja kun päälle tulevat vielä osamaksusopimukset ja luottokorttilaskut, on korkoja ja lainakuluja maksettavana moneen suuntaan. Eri tileillä olevia, eri maksupäivillä ja vuosikoroilla varustettuja lainoja on hankala pitää järjestyksessä ja muistaa, mikä eräpäivä on seuraavaksi vastassa ja minkä verran rahaa siihen vaaditaan. Tällöin apua voi löytyä lainojen yhdistämisestä.

Jos yhdistelylaina ei ole tuttu termi, se tarkoittaa yksinkertaisesti usean pienen lainan pois maksamista uudella suuremmalla lainalla. Tällaisen yhdistelylainan ottamisessa on monia hyviä puolia, esimerkiksi pienemmät yhteenlasketut lainanhoitokulut ja pienemmän koron saaminen lainalle. Lainat yhdistämällä voit siis säästää huomattavia summia joka kuukausi, riippuen tietysti nykyisten lainojesi suuruuksista.

 

Säästä rahaa ja aikaa

Lainojen yhdistäminen tekee taloudenhoidosta huomattavasti helpompaa ja kustannustehokkaampaa. Lainojen yhdistäminen käy erittäin helposti netissä muutamalla klikkauksella. Valitsemasi lainanantaja maksaa kaikki jäljellä olevat lainasi puolestasi pois, jolloin sinulle jää yksi könttäsumma maksettavaksi takaisin uudelle lainanantajalle. Taloudenpitosi helpottuu kertaheitolla huimasti. 

Lainojen yhdistäminen säästää selvää rahaa, sillä voit saada pienemmän koron. Yleensä mitä suurempi laina, sitä pienempi korko. Lisäksi muut lainoihin liittyvät kulut, kuten laskutusmaksut ja tilinhoitokulut pienenevät, kun maksat niitä vain yhdestä lainasta.

Helpotat myös arkeasi, kun sinun ei tarvitse murehtia monesta lainasta ja laskusta, sillä lainat yhdistettyäsi maksat vain yhtä lainaa, yleensä saman verran joka kuukausi. Tällöin pysyt myös paremmin perillä kuukausibudjetistasi.

 

Vertaa ennen kuin haet lainaa

Lainat voi yhdistää monen eri pankin tai rahoituslaitoksen kautta. Siksi lainojen vertailu on tärkeä osa lainanhakuprosessia. Eri lainantarjoajia kannattaa ehdottomasti vertailla, sillä valitsemalla edullisimman lainantarjoajan voit varmistaa, että säästät mahdollisimman paljon. 

Lainamarkkinat voivat tuntua hämmentäviltä ja eri yhtiöitä voi olla vaikea arvioida. Siksi jotkut päätyvät ottamaan lainoja, joita he myöhemmin katuvat. Lainavertailusivustot auttavat lainanhaussa, sillä näet monta eri lainantarjoajaa helposti yhdellä silmäyksellä. Pankit kilpailevat toisiaan vastaan ​​tarjotakseen edullisimman lainan. Siksi hinnoissa on eroja ja vertailu kannattaa aina. 

Lainan ottamiseen liittyy aina tiettyjä riskejä, mutta hyödyntämällä vertailusivustoja ja arvosteluja voit tehdä turvallisemman päätöksen.

 

Kuka voi saada yhdistelylainan?

Kuten aina lainaa hakiessa myös lainojen yhdistäminen vaatii, että tietyt kriteerit täyttyvät. Ensinnäkin sinun on oltava täysi-ikäinen, minkä lisäksi sinulla on oltava suomalaiset pankkitunnukset ja osoite. Lisäksi luottotietojen pitää olla puhtaat. Monet lainanantajat myös vaativat säännölliset tulot, eli esimerkiksi palkkatuloja. Usein voit saada pienemmän koron, jos haet lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa.

Voit lukea lisää yhdistelylainoista täältä.