16v suomalaispoika sepitti jengijuonen kiristäen 28 000 euroa – video käräytti: Tuhlasi kaiken, jäljellä 5 euroa

Käsittämätön tositarina Suomesta.

Poliisi epäilee 16-vuotiaan pojan huijanneen naapuriltaan, nelikymppiseltä helsinkiläismieheltä, yli 28 000 euroa parin kuukauden aikana. Juoneen kuului ase ja jengeillä pelottelu. Nyt poikaa epäillään törkeästä kiristyksestä. Asiasta kertoo poliisi.

Kaikki lähti etenemään siitä, kun mies löysi viime keväänä pihavarastosta aseen näköisen esineen jonka hän toimitti poliisille. Kyse ei ollut toimivasta aseesta.

Vuotta myöhemmin mies tapasi nakkikioskilla nuoria poikia, joiden kanssa jutteli humalassa jotakin. Vähän tämän jälkeen hän kuuli naapuriparvekkeella keskusteltavan aseesta, jonka mies oli löytänyt ja vienyt poliisille. Yksi nakkikioskin pojista asui miehen naapurissa.

Mies kuuli, kun poika selitti, että nyt naapurilta oli lähdössä henki jengirikollisten toimesta.

Mies päätti jututtaa poikaa.  Poika lupasi selvittää asiaa ja sitä keitä nakkikioskilla olleet muut pojat olivat.

Myöhemmin hän välitti miehelle tiedon, että jos hän ja mies maksaisivat 400 euroa jengirikollisille, mies saisi jäädä rauhaan. Näin tapahtui.

Mies ajatteli pitkään, että hänen lisäksi myös naapurin poikaa uhkaillaan ja kiristetään. Kaikki yhteydenpito ”kiristäjien” kanssa tapahtui kuitenkin aina pojan kautta, eikä miestä koskaan uhattu suoraan. Poika väitti että heiltä vaaditaan aina vain lisää rahaa. Yhteensä mies toimitti pojalle 28 000 euroa jättäen rahat eri piilopaikkoihin.

Lopulta mies ahdistui ja muutti hotelliin. Hän kertoi asiasta poliisille. Poliisi nappasi 16-vuotiaan, joka selitti, että hänelle oli tullut ohje- ja kiristyslappuja postiluukusta ja hänet oli myös kaapattu auton kyytiin, jossa oli ollut miehiä kommandopipoissaan.

Tarina ei kuulostanut loogiselta ja uskottavalta. Sitten poliisi löysi pojan puhelimesta videon, jossa tämä heittelee iloiten sohvalla istuen seteleitä ilmaan. Lopulta poika myönsi, että oli keksinyt koko uhkailutarinan ja käyttänyt naapurilta saamansa rahat itse nettipelaamiseen ja makeaan elämään.

28 000 eurosta oli jäljellä viisi euroa.

Aiheet: