4 hyvää vinkkiä juhannukseen Niksi-Pirkasta – tai sitten ei

Niksi-Pirkka. On se kyllä hyvä.

13.06.2020

Niksi-Pirkka ottaa lähestyvän jussin vastaan tietenkin niksein. Yleensähän näistä nikseistä aika moni on aivan höttöä, mutta katsotaan mitä nyt sitten juhannuksesta sanotaan.

Niksi-Pirkka neuvoo:

  1. Laita juhannuskoivu joulukuusen jalkaan, niin johan pysyy pystyssä. TOTUUS: Tietysti pysyy jos koivu on pieni vaivaiskoivu eikä sitä vie ulos, kuten juhannuskoivut yleensä. Tuulessa ei varmasti pysy asiallinen suomalainen juhannuskoivu pystyssä kuusenjalassa. Koivu kaatui juuri kun vieraat tulivat, ja tietysti Aune-tädin päälle. Mekko likaisena, kermakakku maassa ja mitä vielä!
  2. Hyvä tuoksu sisälle juhannuspöytään ja kesäinen ulkoasu koivunoksista, jotka ovat olleet lämpimässä vedessä sitä ennen. TOTUUS: Kaikki allergiset pakenevat paikalta, oksat roskaavat, kissat tulevat syömään lehtiä ja parissa päivässä vesi haisee mädältä silakalta. Sitä paitsi maljakko on jo sitä ennen vahingossa kaatunut, vaasi särkynyt ja vesi valunut parketille. Koivunoksa tarttui vahingossa äidin korvakoruun hänen ojentaessaan leipää vieraille. Äidin korvakin lähes repeytyi ja hän joutui päivystykseen.
  3. Juhannusnuotiolla voi paistaa monta makkaraa, kun laitat haravan jokaiseen hyvin puhdistettuun piikkiin makkaran. TOTUUS: Ällöä, kukaan ei syö haravassa grillattua makkaraa, vaikka olisit puhdistanut piikit bensalla. Sitten ei ainakaan. Piikit antavat myöten. Makkarat saa poimia nuotiosta. Äidin mekko on tulessa, hän joutuu päivystykseen. Lopulta haravan puinen varsikin palaa. Ei ole haravaa syksyksi meillä.
  4. Ekologinen kokko. Lapset keräävät käpyjä sukkahousuihin. Hienosti syttyy kokko. TOTUUS: Valitettavasti lapset innostuivat niin, että koko suvun naisten sukkahousut ovat nyt kokossa, mutta ei se mitään. Hyvää juhannusta.

Lisää luettavaa