74-vuotias rokkari haastettiin oikeuteen – syytetään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 1970-luvulla

Vakavia syytöksiä.

30.12.2022

74-vuotias Aerosmith-laulaja Steven Tyler on haastettu oikeuteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja fyysisestä sekä henkisestä pahoinpitelystä. Väitetty hyväksikäyttö ja pahoinpitely tapahtui 1970-luvulla.

Julia Holcomb -nimisen naisen mukaan Tyler oli tuolloin 25-vuotias ja Holcomb täyttänyt juuri 16 vuotta. Syytteen mukaan Tyler oli vienyt Holcombin keikan jälkeen hotellihuoneeseen Portlandissa ja harrastanut seksiä hänen kanssaan siitäkin huolimatta, että Holcomb oli kertonut olevansa alaikäinen.

Toisen kerran he olivat tavanneet Seattlen keikan jälkeen, kun Taylor oli lennättänyt Holcombin Seattleen, harrastanut hänen kanssaan seksiä ja lennättänyt Holcombin sitten takaisin tämän kotikaupunkiin Portlandiin.

Syytteen mukaan Tylerin suostutteli myöhemmin Holcombin vanhemmat tekemään Tylerista Holcombin laillisen huoltajan. Tyler ja Holcomb muuttivat yhteen, ja seurustelun aikana Tyler antoi Holcombille alkoholia ja huumeita ja käytti tätä seksuaalisesti hyväkseen. 17-vuotiaana Holcomb tuli raskaaksi, ja Tyler pakotti hänet tekemään abortin. Pian tämän jälkeen Holcomb erosi Tylerista ja muutti takaisin Portlandiin.

Tyler on kertonut heidän suhteesta vuonna 2004 ilmestyneessä Does the Noise in My Head Bother You?: A Rock ’n’ Roll Memoir -kirjassaan. Holcombia ei mainita kirjassa nimeltä, mutta Holcomb kertoo kirjan aiheuttaneen hänelle häpeää, stressiä ja ahdistusta.

Tyleria nimeä ei suoraan mainita syytteessä. Holcomb on kuitenkin aiemminkin kertonut Tylerin tekemisistä.

Lisää luettavaa