75v suomalaispappa tilasi tonnilla lonkeroa Saksasta – tilanne päättyi tragikoomisesti: ”Pakko ne oli antaa pois”

Kuvituskuva

Comon toimittaja yhdytti länsisuomalaisen 75-vuotiaan miehen lähipiirin, joka kertoi hivenen tragikoomisen tarinan siitä, kun pappa lonkerokaupoille lähti. Nimittäin nettiin. Saksaan.

75-vuotias mies halusi kavereineen tilata halpaa lonkeroa, ja kylän mieheltä, joka nettiä osasi käyttää, siihen apuja saatiinkin.

Koska pappa oli hivenen tuurijuoppouteen taipuvainen, alkoi lastin lipittäminen välittömästi. Tölkkejä oli satamäärin ellei tuhat, ja hinta halpa. Vain noin euron kappale. Näin pappa lähipiirissään kehuskeli.

-Tissuttelua kesti kuukauden verran, jonka jälkeen saimme tietää että hänet oli kiikutettu ambulanssilla sairaalaan. Kolme-neljä päivää siellä oltuaan hän pääsi pois, lähipiirin edustaja kertoo Comon toimittajalle. Emme tässä yhteydessä julkaise muita tunnistetietoja tapaukseen liittyen.

-Tilanne on se, että hän oli saanut jonkinlaisia vatsakramppikohtauksia, ja tutkittavana oli haima ja maksa. Maksa-arvot ovat olleet aivan tapissa, mies vetämätön ja suurin piirtein kuolemaa tekemässä. Nyt seurataan tilannetta. Tiettävästi haimassa on todettu jotain muutoksia.

Pappa on ilmoittanut että juominen loppui tähän. Toistaiseksi. Hän on antanut – eikä edes haikein mielin – lonkeroitaan muille sukulaisille, jotka asiasta nyt tässä Comolle kertovat.

-Sen sanoi kuitenkin, että jos ei ole mitään vakavampaa, niin ehkä joskus vielä ottaa lonkeroa. Mutta jos on vakavampaa, niin sitten ainakin ottaa. Aloittaa niin kutsutun kuolinjuopottelun.

Melkoisesta vaarista näyttää siis olevan kyse. Toivotamme hyvää jatkoa.

 

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut