Alibi: Oululaisessa politiikassa kuohuu – jo kolme poliitikkoa käräjille kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Oulussa on tapahtunut paljon maahanmuuttajataustaisten henkilöiden epäiltyjä rikostapauksia. Myös oululaiset poliitikot ovat joutumassa syytettyjen penkille. Kyse on siitä mitä saa sanoa, kirjoittaa painettu Alibi-lehti.

12.05.2019

Oulun seksirikokset ovat kuohuttaneet paitsi Oulua koko Suomea. Muutama oululainen poliittinen vaikuttaja on ottanut kantaa ulkomaalaisia koskeviin asioihin niin tiukasti, että jatkokäsittely nähdään käräjäoikeudessa.

Kuntavaaleissa 2017 perussuomalaisten listoilla ehdolla ollut Pekka Carlenius tuomittiin juuri 30 päiväsakkoon kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Sakkoja tuli 180 euroa, kertoo Alibi.

Oululainen kaupunginvaltuutettu Junes Lokka tunnetaan myös kriittisistä mielipiteistään. Syyttäjä on nyt nostanut syytteitä Lokkaa vastaan. Epäiltyjä rikoksia on kaksi ja ne koskevat molemmat kiihottamista kansanryhmää vastaan, tietää Alibi.

Juuri eduskuntaan valittua Sebastian Tynkkystä (kuvassa) vastaan taas on nostettu syyte samaisesta rikoksesta. Hänet on aiemmin tuomittu 50:een päiväsakkoon niin ikään samasta asiasta.

Lisää luettavaa