Euroopan suurimmasta viihdespektaakkelista tulossa harvinaislaatuinen paketti Comoon – haastatteluita, arvioita ja viihdettä isolla V:llä

30.04.2016

Comolainen pitkäaikainen Euroviisu-fani lähtee sunnuntaina reissuun valloittamaan Tukholmaa hyvien juttujen toivossa.

Euroviisut on ilmiö, joka todella jakaa kansaa. Jotkut katsovat kisaa hyvän musiikin ja show’n toivossa, jotkut mukamas läpällä. Totuus kuitenkin on, että kaikkia kiinnostaa – vähintäänkin vähäsen.

Viisufanijournalisti Jouni suuntaa vappupäivästä alkaen Ruotsiin metsästämään hyvää materiaalia Comoon sekä mahdollisesti myös Rumbaan. Seuraavassa muutama kommentti Jounilta:

Euroviisut on ollut suosikkini nuoresta pojasta lähtien. Ensimmäiset selkeät muistikuvat ovat Israelin Dana Internationalin voitosta vuodelta 1998. Euroviisuilla on aina ollut suuri paikka sydämessäni, ja omistan esimerkiksi kaikki tällä vuosituhannella käytyjen kisojen cd-levyt, uusinta lukuun ottamatta. Lisäksi yksi tärkeä viisumuisto oli, kun kävin Saksan Düsseldorfissa seuraamassa kisoja vuonna 2011. Suomen Euroviisut jäivät välistä, koska olin ostanut nettihuutokaupasta liput huijarilta, jolla ei ollut koskaan edes ollut niitä lippuja.

Materiaalia Jouni toivoo saavansa Tukholmasta paljon.

Tarkoitukseni on tehdä mahdollisimman paljon artistihaastatteluita Tukholmassa. Esimerkiksi Kyproksen, Slovenian, Saksan ja Australian yhteyshenkilöiden kanssa olen jo puhunut yhteistyöstä. Haaveenani on tehdä mahdollisimman paljon videohaastatteluita ja kysellä esimerkiksi mielipiteitä Suomen edustajasta ja miksei ehkä Suomestakin. Tämän lisäksi raportoin mielelläni tunnelmia paikan päältä viisuhumusta sekä arvostelen tämän vuoden kattauksen.

Yksi asia on Jounille erityisen tärkeä.

Koska olen fani, haluan kirjoittaa Euroviisuista kuitenkin ennen kaikkea kunnioittavaan sävyyn. Minua on jo pitkään harmittanut, kun Suomessa kirjoitetaan kisoista niin usein niin alentuvasti – kai se johtuu siitä, että kisoista on niin monenlaisia mielipiteitä. Toki viihteellisyys ja hauskanpito ovat kuitenkin myös iso osa show’ta, joten ei kisaan toisaalta liian kurttuotsaisestikaan pidä suhtautua. Kyse on kuitenkin positiivisesta viihteestä.

Lisää luettavaa