Diili-Jaajo avautui firmansa lopusta: ”Kukaan asiakas ei suostunut maksamaan mitään”

Opettavainen tarina. Mutta opetus oli mikä?

24.03.2024

Diili-juontaja Jaajo Linnonmaa on kertonut Instassa ensimmäisen perustamansa firman tarinan. Vuonna 2000 eli 24 vuotta sitten oli kolme kaveria, joilla oli Jaajon mukaan unelma.

-(Se oli) oma firma, jossa tehtäis VAIN siistejä ja mageita juttuja. Käsikirjoitettiin tv-sarjaa ja elokuvaa, tuotettiin mainoksia, suunniteltiin omaa vaatebrändiä, maahantuotiin hittituotteita, luotiin pelejä ja jopa vähän sämplättiin musiikkia. Kuuden kuukauden jälkeen penniäkään ei oltu tienattu. Sovittiin et kaikki menee tekemään oikeita töitä johonkin muualle ja laskutetaan ne meidän firmalle… siis firmalle, jossa tehdään VAIN mageita juttuja. Homma jatkui, Jaajo alustaa.

Hän jatkaa, että koska kaikki lähipiirissä näkivät ja kuulivat kolmikon tekevän VAIN mageita juttuja, kaveritkin halusivat heille töihin.

-Siis kaverit, jotka halus kanssa tehdä VAIN mageita juttuja. Yksi kerrallaan kaikki vaan huomas, että niistä mageista jutuista ei oikein kukaan asiakas suostunut maksamaan mitään ja näin me ei pystytty maksamaan palkkaa. Niinpä kaverit otti loparit ja menivät töihin, josta maksetaan palkkaa, Jaajo nauraa.

Pian myös perustajakolmikko huomasi saman. Oli ihan makeaa kun sai palkkaa ja pystyi maksamaan laskut.

-Niinpä laitettiin firma kiinni ja jatkettiin kukin tahoillamme elämää.  Ystäviä ollaan edelleen ja kaikilla menee hyvin. Kaikki saa myös palkkaa siitä, että tekee tänä päivänä VAIN mageita juttuja. Siinä välissä vaan piti tehdä 15-20 vuotta ei niin mageita juttuja.

Jaajo kysyy lopuksi: mitä tästä tarinasta voi oppia?

Sano sinä! Yksi: kavereiden kanssa ei perusteta firmojako? Vai kaksi: kukaan ei voi napsia rusinoita pullasta. Töitä on tehtävä, eikä ne aina ole VAIN mageita juttuja.

Lisää luettavaa