Diili-voittaja Clarissa Hedman avoimena: ”Riippuvuus aiheuttaa huolta perheessäni”

Clarissa on kampanjoimassa omista lähtökohdista.

20.11.2023

Diili-voittaja ja myös Selviytyjistä tuttu Clarissa Hedman on mukana kampanjoimassa niin kutsutun huolikortin puolesta.

-Alkon myymälöistä ja verkkosivulta löytyy huolikortti (alko.fi/huolikortti), jossa on valtakunnallisten avuntarjoajien yhteystietoja. Myymälöissä huolikortteja löytyy hyllynreunatelineissä tai niitä voi pyytää Alkon myyjältä, hän kertoo somessa ja avautuu oman perheensä ongelmista.

-Kannan joka päivä huolta läheisestä ihmisestä, joka taistelee alkoholiriippuvuuden kanssa. Riippuvuus on aiheuttanut perheessämme suurta huolta vuosien ajan, niin paljon, että se on tuonut jopa säröjä meidän välisiin ihmissuhteisiin. Se on vuosien ajan ollut näkyvää, mutta vasta aivan liian myöhään me puutuimme asiaan ja otimme ongelman puheeksi ja teimme voitavamme auttaaksemme. Olemme kantaneet riippuvuudesta häpeää ja syyllisyyttäkin, ja asiasta ei puhuttu vuosiin, kunnes vasta nyt viimeisimpinä vuosina. Se on vaatinut paljon meidän kaikkien voimavaroja, niin paljon, että olen itse joutunut vetämään omat rajat, kun omat voimat ei enää riitä, Clarissa avautuu.

Clarissan mukaan alkoholiriippuvuudella on monenlaiset kasvot – siksi hän kokeekin tärkeäksi puhua aiheesta julkisesti.

-Kun huoli herää ja läheisesi alkoholin käyttö kiinnittää huomiosi, ota se puheeksi. Puheeksi ottaminen voi olla muutosmatkan alku – mitä varhaisemmin, sen parempi. Se ei ole ikinä helppoa, mutta niin hyvin tärkeää.

Lisää luettavaa