Eppu Normaalin alkuaikojen biisintekijä ja basisti Mikko Saarela on kuollut

Lepää rauhassa.

Eppu Normaali kertoi eilen Facebook-sivuillaan suru-uutisia: yhtyeen alkuaikojen basisti ja biisintekijä Mikko Saarela on kuollut.

Sivun mukaan Saarela menehtyi vaikeaan sairauteen Terhokodissa Helsingissä. Hän oli kuolleessaan 60-vuotias.

”Mikko oli se, joka ehdotti Eppu Normaalille sen nimen, ennen kuin itse kuului yhtyeeseen. Liityttyään, hän toi mukanaan loistavan biisintekotaitonsa, musiikillisen tietämyksensä ja näkemyksensä. Erityisesti Mikon tekstit olivat jo tuolloin oivaltavia ja ovat kestäneet aikaa hyvin, ollen relevantteja tänäänkin. Mikko oli myös se, joka innostui Ramones-yhtyeen Tekun konsertista eniten, siinä määrin, että voidaan katsoa varsinaisen Eppu Normaalin syntyneen tuosta innosta”, Eppu Normaalin Facebokoissa kerrotaan ja jatketaan:

”Mikko oli mukana kahdella ensimmäisellä Eppu Normaali-albumilla (Aknepop, Maximum Jee & Jee) ja jatkoi yhteistyötä tekstittäen ja säveltäen Akun Tehdas– ja Coctail bar-albumeille. Hän halusi kuitenkin keskittyä opiskeluun ja jäi asumaan Helsinkiin, jossa myös perusti perheen.

Musiikkia Mikko ei jättänyt, vaan perusti futuyhtye Organin ja oli mukana mm. U-Bayoussa ja Freud, Marx, Engels & Jungissa. Kaikissa näissä hän oli mukana soittamisen lisäksi myös biisinkirjoittajana. Hän työskenteli myös Maailmanmusiikin keskuksessa ja viimeiset vuotensa biologian ja maantiedon lehtorina.”

Katso päivitys alta.

Aiheet: