Hymy: Tänne suomalaiset matkaavat hammas- ja kauneusmatkoille – hinnat syynä

Turkista on tullut hammasmaa.

03.12.2023

Hymyn verkkolehti kirjoittaa Turkista tulleen uusi hammas- ja kauneusmatkojen mekka. Aiemmin suomalaiset ovat matkanneet hoidattamaan hampaitaan ja ulkonäköään lähinnä pikkulahden taa Viroon. Vuonna 2022 lääketieteellinen matkailu Turkkiin kasvoi 85 prosenttia.

Hymyn mukaan asiakas voi helposti voittaa tuhansia euroja hoidattaessaan purukalustonsa Turkissa. Palvelu on myös varsin huomioivaa: hammasklinikan kuski kuljettaa ovelta ovelle ilman eri veloitusta.

Hymyn haastatteleman klinikan asiantuntijan Tiina Kayan mukaan hoidoissa käy nykyisin yhä enemmän suomalaisia asiakkaita. On yleistä, että yhä useampi suomalainen varaa hammashoitoon ajan samalla kun tulee viettämään viikon tai kahden viikon loman Alanyaan.

Hymyn toimittaja testasi palvelun ja hänelle tehtiin monia erinäisiä toimenpiteitä. Jutussa hän kertoo, että operaatio jatkuu reilun puolen vuoden kuluttua, kun implanttijuuret ovat luutuneet leukaluuhun. Sen jälkeen asennetaan implanttikruunut.

Hymyssä annetaan hintaesimerkkejä hoidoista. Esimerkiksi Suomessa hampaan paikkaus maksaa tyypilisesti yli 100 euroa, mutta Turkissa vain alle puolet tästä. Implanttihoito perustilanteessa maksaa Terveystalon hinnaston mukaan Suomessa noin 3000 euroa per hammas. Hymyn jutun mukaan Turkissa sama hinta on noin 750 euroa. Jutussa annetaan myös muita esimerkkejä. Myös hiustensiirrot ovat Turkissa suosittuja. Esimerkiksi laulaja Tauski Peltonen on operoinut hiuksiaan Istanbulissa. Tästä juttuun.

 

Lisää luettavaa