Hyvinkään ammuskelun poliisiuhri Heidi lopetti kipulääkkeet: ”Nyt s-tana tää loppuu”

Ensi vuonna tulee kymmenen vuotta siitä, kun poliisiopiskelijana Hyvinkään ammuskelussa loukkaantuneen Heidi Foxellin elämä muuttui.

24.11.2021

Lukemattomia leikkauksia ja operaatioita läpikäyneelle Heidille jäi kipuja, joita hän on hoitanut vahvoilla kipulääkkeillä.

-Se mitä tapahtui 4.9.2021 on minulle vieläkin vähän hämärän peitossa, mutta päätös lopettaa siihen hetkeen vain tapahtui. Se varmuus tuli jostain syvältä sisältäni ja sanoin vain itselleni, että ”nyt saatana tää loppuu”. Otin haasteen vastaan ja lopetin Abstralit siihen iltaan, nainen kirjoittaa blogissaan.

Vielä kevääseen 2021 asti naisen kipulääkitys oli varsin kovaa.

-Olen käyttänyt vuodesta 2014 alkaen fentanyyliä, pitkävaikutteisempaa fentanyl-pitoista kipulaastaria ja lisäksi Abstral-liukotabletteja kipupiikkeihin. Nämä molemmat ovat erittäin yleisiä Suomessa kovan kivun hoidossa.

-Silmäni alkoivat avautua, kun luin kipukirjallisuutta netistä ja katsoin Youtube-videoita, missä joku oli meditoinnin avulla saanut apua kroonisen kivun hoitoon, Heidi kirjoittaa.

Kun hän teki päätöksen lopettaa, hän alkoi pitää kirjaa onnistuneista päivistä. Hän kirjasi kipulääkkeiden nollapäivät huulipunalla makuuhuoneen peiliin ja täten näki konkreettisesti onnistumisensa.

-Oli ihana huomata, kuinka punaisia viivoja alkoi tulla enemmän ja pian viivan vetäminen peiliin tuntui palkinnolta!

Lue lisää Heidin blogista.

Lisää luettavaa