Jasmin Mäntylältä suoraa puhetta: En näe liikalihavuudessa ihailtavaa

Jasmin laukoo mielipiteensä ylipainosta, syntyyköhän tästä isokin kohu Suomessa, jossa mielipiteet voivat aiheuttaa mielensäpahoittamista.

11.05.2018

Bloggaaja Jasmin Mäntylä kirjoittaa kehopositiivisuudesta. Vaikka hän ei tuomitse kenenkään lihavuutta ja ylipainoa, niin ei hän myöskään ihaile ja turhaan ylistä sitä kehopositiivisuuden nimissä.

-Ei se ole enää hyvä ja ihailtava asia, kun nuori ihminen ei pääse kunnolla liikkumaan kilojensa takia. Se ei liity enää millään tavoin kehopositiivisuuteen, sillä eihän se ihminen itsekään kunnioita kehoaan siinä vaiheessa. Asioissa on aina kaksi puolta, niin tässäkin, Jasmin kirjoittaa.

Hänen mielestään nykyään on kuitenkin niin, että meidän tulisi arvostaa jokaista vartaloa, kehopositiivisia kuin olemme.

-Vaikka joku olisikin oikeasti huonossa kunnossa ja sen huomaisi hänestä, nimenomaan jo ulkoisesta olemuksesta, sitä ei kuuluisi edes ”huomata”, Jasmin ihmettelee.

-Jokaista ihmistä kuuluu toki kunnioittaa, mutta en näe mitään ihailtavaa tai hienoa siinä, kun joku esimerkiksi läkähtyy portaita kulkiessaan liikakilojensa takia. Tässäkin asiassa pätee mielestäni se, että kaikella on rajansa ja kaiken pitäisi olla edes jonkinlaisessa tasapainossa.

Lue Jasminin ”tuomion pasuunat” täältä

Lisää luettavaa