Jätetyn naisen epätoivoinen teko johti vuoden vankilatuomioon

Paniikissa tehty ratkaisu johti vastasyntyneiden kaksosten kuolemaan ja vuoden mittaiseen vankilatuomioon.

Vuonna 2015 Sveitsin Luzernissa asustellut nainen löysi miehen ja tuli tälle raskaaksi. Mies vaati abortin tekemistä. Kun tuolloin 20-vuotias nainen ei suostunut, mies jätti hänet.

Synnytys käynnistyi, kun nainen oli seitsemännellä kuulla raskaana. Nainen kertoi oikeudessa, että hänellä ei ollut mitään käsitystä siitä, mitä synnyttäessä pitäisi tehdä. Hän oli mennyt kylppäriin ja täyttänyt ammeen vedellä. Sitten nainen oli ryhtynyt katsomaan ohjeita läppäriltä.

Ensimmäinen vauva oli syntynyt elävänä, mutta se ei ollut äännellyt odotetulla tavalla. Syytetty oli mennyt omien sanojensa mukaan paniikkiin. Hän oli vienyt vauvan kellariin ja surmannut sen. Ruumiin nainen kääri ensin t-paitaan ja piilotti sen sitten ison pelmolelun sisälle.

Noin 30 tunnin kuluttua toinen vauva alkoi tehdä tuloaan. Kuolinsyytutkinnassa lapsen todettiin syntyneen kuolleena. Hänen ruumiinsa nainen piilotti pyykkikoriin vaatteiden sekaan.

Syytetty asui tapahtumien aikaan vanhempiensa ja sisarensa kanssa. He eivät olleet huomanneet mitään, eivät edes naisen raskautta. Traagiset tapahtumat lähtivät selviämään, kun nainen pyörtyi verenhukan vuoksi.

Syyttäjä vaati kahdeksan vuoden vankeusrangaistusta. Oikeus päätyi kuitenkin vuoden vankeusrangaistukseen, jota seuraa 22 kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus. Nainen todettiin syylliseksi ensimmäisen vauvan tappoon ja toisen lapsen kuolemantuottamukseen, koska hän ei ollut hakeutunut sairaalaan. Tuomiota lievensi se, että syytetyn todettiin kärsivän masennuksesta ja muista mielenterveysongelmista.

Asiasta uutisoi Mirror-lehti.

Aiheet: