Joka pelätyn kung-fun taitaa: Peliarviossa Kung-Fu Live

28.01.2011

Taitoja tai ei, nyt kaikki PlayStation Eye -kameran omistajat pääsevät kungfuilemaan sydämensä kyllyydestä!

Kung-Fu Livessä pelaaja siirtyy kokonaisuudessaan television ruudulle taistelemaan tietokonepikseleitä vastaan. Pelitilaa tarvitaan noin 2.5*3 metriä ja silloinkin kannattaa laittaa lähimmät kukkaruukut piiloon; koska pelaaja itse on ”ohjain”, iskut ja kaikenmaailman kierrepotkut tehdään olohuoneessa aitoina. Se, mitä pelaaja tekee, se tapahtuu myös ruudulla.

Pelitilan lisäksi täytyy huoneen valaistus säätää sopivaksi. Tummat vaatteet tummalla taustalla eivät toimi, joten sopivalla pukeutumisella päästään parhaaseen lopputulokseen. Pelin alkusäätöihin voi kulua hieman aikaa, mutta se kannattaa toteuttaa kunnolla.

Kun asetukset ovat kohdillaan ja pelaaja näkyy ruudulla hyvin, voi ilonpito alkaa! Pelin tarinamoodista löytyy monenmoista vastustajaa ja ne nostavat hien pintaan odottamattoman nopeasti. Iskut ja potkut menevät perille yllättävän hyvin ja tästä johtuen pelaaja innostuukin mitä hurjimpiin suorituksiin. Onkin hyvä, että pelitasot on tauotettu hauskoilla sarjakuvilla – joihin pelaaja pääsee luonnollisesti mukaan – sillä ne tulevat todellakin tarpeeseen!

Moninpeliä pystyy pelaamaan neljän kaverin kanssa. Nämä neljä tosin joutuvat huoneen nurkkiin ohjaimiensa kera, sillä useammat ilmaa halkaisevat raajat olisivat jo liikaa. Hauska lisä kuitenkin.
Suomalaisvalmisteinen peli on ladattavissa PlayStation Storesta alle neljällätoista eurolla. Muista vain venytellä ja lämmitellä aluksi!

Joka pelätyn kung-fun taitaa…

Tom Kajaslampi

Lisää luettavaa