Joukkopullikointi-ilmiö portsareille Kemissä: Tämä sakko ei välttämättä enää huvita, murahtaa poliisi

Kemissä oli varsin rauhatonta, ainakin järjestyksenvalvojien ja poliisin sanaa jos on kuuleminen. Saldo portsareille pullikoimisesta on kyllä pikkukaupungin viikonloppuun ihan mittava. Kaikki tämä tapahtui:

Mies vastusti järjestystä ylläpitävää henkilöä Satama Open Air -festivaalialueella 3.8.2019. Myös nainen vastusti portsaria samana päivänä samassa paikassa. Sakot tuli molemmille.

Kemissä mies pahoinpiteli toista ja vastusti järjestystä ylläpitävää henkilöä Satama Open Air -festivaalialueella 3.8.2019. Tekijä otettiin kiinni tapahtumapaikalta. Poliisi tutkii asiaa nyt rikosnimikkeillä pahoinpitely ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustaminen.

Kemissä mieshenkilö vastusti järjestyksenvalvojien toimenpiteitä Satama Open Air -festivaalialueella 4.8.2019. Tekijää sakkomuistettiin.

Kemissä nainen pahoinpiteli järjestyksenvalvojia Satama Open Air -festivaalialueella 4.8.2019. Poliisi tutkii asiaa lievänä ja perusmuotoisena pahoinpitelynä.

Kemissä Keskuspuistokadulla miesasiakas pahoinpiteli järjestyksenvalvojaa ravintolan edessä 4.8.2019. Poliisi tutkii asiaa.

Poliisi toteaa lisäksi, että päiväsakkomäärä järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta on normaalisti 16 kappaletta. Vaikka sinulla ei olisi tulojakaan, saat sakkoa 96 euroa, siihen lisätään vielä 40 euron suuruinen rikosuhrimaksu. Maksettavaa kertyy siis 136 euroa, mikä summa poliisin mukaan ei ”välttämättä enää huvita”. Jos tapaus on vakavampi, siirrytään käräjille ja maksettavaa tulee lisää.

Tuomiostuimen määräämistä sakoista pääsee myös lusimaan, ellei niitä maksa.

Aiheet: