Jussi Halla-ahon kotimainen suosikkiyhtye teki yllätyspaluun – tästä on kyse

YUP teki paluun.

11.01.2024

YUP oli eräs 1990-2000-luvun alun merkittävimmistä rock-yhtyeistä. Vaikutteita yhtye otti muun muassa punkista, jazzista, kansanmusiikista ja progressiivisesta rockista. Erityisin hyvin ihmisille ovat jääneet mieleen Jarkko Martikaisen sanoitukset.

Suuremman kansan tietoisuuteen yhtye tuli viime vuoden lopussa, kun Jussi Halla-aho halusi kuulla kappaleen Elämäni biisi -ohjelmassa.

Nyt YUP tekee paluun instrumentaaliyhtyeenä. YUP Instrumental julkaisee uuden singlensä Rähinää, höyheniä digitaalisesti tänään Kaskelotti Records -levymerkillä. Yhtye julkaisee ensimmäisen studiolevynsä 26. päivänä huhtikuuta 2024.

YUP jäi tauolle vuonna 2009, jolloin sen jäsenet olivat jo vähitellen siirtyneet kohtia omia, musiikillisesti erityyppisiä projekteja. YUP Instrumental jatkaa YUP:n taiteellisesti kunnianhimoista ilmaisua keskittymällä instrumentaalimusiikkiin. Sävellystyöstä on vastannut bassokitaristi Valtteri Tynkkynen, ja hänen lisäkseen yhtyeessä soittavat kitaristi Jussi Hyyrynen, rumpali Janne Mannonen ja kosketinsoittaja Petri Tiainen. Jarkko Martikainen ei ole mukana soolokiireidensä vuoksi.

Kuuntele kappale alta.

 

Lisää luettavaa