Kaikkien aikojen pahamaineisin bändipaita aiheutti pidätyksiä 30 vuotta sitten – tämä teksti siinä oli

Rankka oli paita.

13.09.2023

Cradle Of Filth palaa Suomeen ensi talvena massiivisen Euroopan-kiertueensa saattelemana. Kerroimme asiasta täällä.

Yhtye on musiikkinsa lisäksi tunnettu myös siitä, että heidän bändipaitansa nousi maailmanlaajuiseen maineeseen vuonna 1993. Paidassa oli masturboivan nunnan kuva ja edessä teksti ”Vestal masturbation”, ja sen selässä luki teksti ”Jesus is a cunt” eli ”Jeesus on h*ora”.

Paidasta nousi uskomaton kohu, ja esimerkiksi Isossa-Britanniassa eräs bändin fani pidätettiin hänen pidettyä paitaa yllään julkisuudessa. Syytteet kuitenkin hylättiin. Myös Cradle of Filthin rumpali pidätettiin hänen pidettyä paitaa päällään julkisella paikalla.

Muitakin ihmisiä pidätettiin paidan takia, ja Uudessa-Seelannissa eräs kauppias sai 500 dollarin sakot myytyään paitaa. Hänet myös pakotettiin tuhoamaan varastosta löytyneet paitansa. Glasgow’ssa sijaitsevan Tower Recordsin tiloihin tehtiin vuonna 2001 poliisin rynnäkkö paidan takia. Tower Recordsilta kuitenkin kerrottiin, että paidat kuuluvat sananvapauden piiriin. Myymälä sai pitää paidat hyllyissään.

Yhtyeen laulaja Dani Filth on kertonut, että koko paitaidea lähti liikenteeseen vitsistä. Filthin mukaan heillä oli kuva jo valmiina kun he olivat lähdössä kiertueelle, mutta paidasta puuttui teksti. Ideointisession aikana joku heitti ilmoille pahamaineiset sanat, ja bändi päätti toteuttaa ideansa.

 

Lisää luettavaa