Kakka-Teemu, Anal-Vekku ja Ass-Niila – tässä tulee semmoinen bändi että pää kii!

05.12.2012

Pää Kii -yhtyeeseen kuuluvat Kakka-hätä 77:ssa vaikuttanut Teemu Bergman, Anal Thunder -basisti Vekku sekä God Given Ass -rumpali Niila. Lisäksi haisevaa ryhmää komppaa Damn Seagulls -nokkamies Lauri Eloranta.

Pää kii on saanut hyvät arvostelut debyyttilevyllään Pää kii. Eikös se nyt ole aika vittumaista kuitenkin? Vastaajana Teemu.

-Ei, ihan kivaa vaihtelua. Tai no onhan noista mun vanhoista bändeistäkin joku aina tykännyt, mutta ei nyt ihan tässä mittakaavassa. Sama pätee varmaan Niilan, Laurin ja Vekun muihin ”vanhoihin” bändeihin.

Pää kii! Mutta oikeasti. Jos teistä alkaakin tulla valtavirtaa eli jokapubin jukeboxien petrinygårdeja, vituttaako?

-Varmaan muita vituttaa enemmän kuin meitä, mutta juu, onhan se outoa mennä baariin ja huomata, että oma kappale soi siellä. Tosin Otto (se ex-Tehosekoitin, mukana levyllä, toim.huom.) nyt varmaan on jo tottunut tuohon. Oishan se kivaa vaihtelua saada sen verran rahaa Teostosta,  ettei tarttis aina olla venyttämässä penniä, keräilemässä pulloja ja syömässä kynsiä. Petri Nygårdin kanssa jaamme toki nämä päihdeaiheet kappaleissa, mutta tarkastelemme asiaa hyvin eri vinkkelistä. Sen biiseissä juhlitaan mallien ja jääkiekkoilijoitten kanssa, meidän biiseissä käydään katsomassa kavereita katkolla. Eikä se musakaan nyt ihan samanlaista oo…

Pää kii! Jos jätkät tulevat bändeistä Kakka-hätä 77, Anal Thunder ja God Given Ass, haiseeko levytysstudiossa paska?

-Paska haisee aina, wherever we may roam. Just eilen puhuin aiheesta että siistiä asua yksin niin saa päästellä metaania vapautuneesti ja muutenkin pyöriskellä kuin sika omassa paskassaan, niin vertauskuvauksellisesti kuin ihan sananmukaisestikin.

Pää kii! Kerrotaan että 5000 euron bingovoitto mahdollisti levynteon. Miltä tuntui punkkarina istua mummojen kanssa bingossa?

-Tuttua puuhaa jo Kouvolan ajoilta. Kertonee jotain Kouvola Cityn hurjista punk-meiningeistä. Mut vitun asiallista puuhaahan se on. Viimeksi jäi laivan bingossa muuten yhden numeron päähän, etten uusinut tota 5000 euron voittoa. Sillä reissulla oli muuten mukana ”suurin fanimme” Vesku, joka sai just aivoverenvuodon. Pikaista paranemista  toivomme hänelle.

Pää kii! Miksi näytätte enemmän nuorisotyöntekijöiltä kuin punkrokkareilta?

-En tiedä. Moni kakku päältä kaunis, moni omena mätä sisältä. Ei me mitään keesipäitä ole koskaan oltu vaikka nahkatakit löytyykin. Tuolla on vaan niin helvetin kylmä tälläkin hetkellä ettei huvita mennä ärrän kulmalle bostailee punk-kuteissa.

Pää kii! Mitä odotuksia teillä on tältä levyltä?

-Eipä oikein mitään enää, onhan tässä jo tulossa kaikenlaista…

Pää kii! Mikä on Suomen kovin punkbändi teidän jälkeenne?

-No ainakin Moderni Elämä, Kylmä Sota, The Splits, Atom Mouth Gimlies, Räjäyttäjät, Kieltolaki, The Achtungs, Valehtelijat, Kivesveto Go Go ja Death Laser näyttäis posottavan tuolla eessä päin, ei tässä kesken juoksukisan ruveta taaksepäin kattelee…

Pää kii! Kakka-Teemu, miten riimisi syntyvät, kirjoitatko esim. kakalla käydessäsi?

-Yleensä ne tehdään silloin kun on ehdoton vitun pakko. Tämän hyvän tavan opin jo kouluaikoina kokeisiin lukiessani. Ei tässä pöytälaatikkoon oo mitään jäänyt. Kavereiden möläytykset on kans ikuinen ilon ja inspiraation lähde. Esim Tanin Jannen krapulaansa valittaneille toteama ”ÄLKÄÄ TISSIPOSKET VALITTAKO OLOJANNE, UUTTA RÄKÄÄ NENÄÄN!” Tai yhden kadun kemiaa empiirisesti tutkineen vanhan kaverin ”MUUT MEINAA JÄÄTYY TELTTAAN, MEIKÄÄ EI PALJOO PALELE KUN ON KEMIALLINEN TOPPATAKKI PÄÄLLÄ”-toteamus armeija-ajoistaan.

Pää kii! Teemu, vaikka teet biisit, haluat kuitenkin jakaa rojaltit kaikkien kesken. Onko kunnon punkkarissa kommunistia?

-Vasemmistolaista juu, kommaria ei. Musta se on ihan reilua. Ja paljonhan muut teki töitä biisieni eteen. Voi olla kyllä että Sarasvuo heittäis kättä naamaan mut tavatessaan, ja voin sanoa samaa hänen näkemyksistään.

Kiitos. Jos olisit päivän rikas, mitä tekisit?

-Joisin varmaan pari kaljaa ja ostelisin levyjä. Voisin tarjota ehkä pari kaljaa jollekin muullekin. ”You can take the boy out of Kouvola, but you can’t take Kouvola out of the boy”.

Loppuviserrys?

-Kiitos teillekin hyvistä ja visaisista kysymyksistä sekä mielenkiinnosta orkesteriamme kohtaan. Ihanaa talvea kaikille Comon lukijoille! Ei sammuta hankeen!

Uppeita poekii! Eiku pää kii!

Lisää luettavaa