Kansanedustaja sai lentokoneessa paniikkikohtauksen

Kokoomuksen Noora Fagerström muistelee.

23.01.2024

Diilistäkin tuttu kokoomuskansanedustaja Noora Fagerström on avautunut somessa lentopelostaan. Nainen kertoo:

-Välillä iskee jopa paniikkikohtaus, kun on kova turbulenssi. Kädet hikoo, sydän hakkaa, huimaa, kurkkua kuristaa, itkettää ja on sellainen tunne, että elämä päättyy pian. Eikä sille oikein pysty tekemään mitään siinä tilanteessa, kuin yrittää hengittää syvään ja rauhoittua

Paniikkikohtaus iski viimeksi Afrikan-matkalla.

-Aivan huikeat maisemat ja niistä kyllä nautin, mutta lensimme sateen läpi ja kone heitteli tuntuvasti. Heti koneen pyörien osuessa maahan olin kiitollinen elämälle. Tosin välittömästi iski tietynlainen lamaannus ja väsymys, joka kesti hetken. Sen jälkeen oli kuitenkin helppo hymyillä – selvisin taas yhtä kokemusta rikkaampana!

Jos lentosää on hyvä, Noora ei tunne pelkoa. Hän myös nukahtaa helposti. Lentopelko on nostanut päätään äitiyden jälkeen. Noorasta tuntuu, että se pahenee vain vanhetessa.

-Eniten pelkään ulkomaisten lentoyhtiöiden koneissa. Vaikka tietäisin, että pitäisi olla turvallista, niin kovan turbulenssin iskiessä paniikki painaa päälle.

Noora on huomannut, että kapteenikin voi rauhoittaa puheellaan. Jos ennen lentomatkaa kerrotaan, että tiedossa on turbulenssia, Noora ymmärtää lentohenkilökunnan olevan tilanteen päällä.

– Niin paha lentopelko ei vielä ole, että olisin jättänyt menemästä jollekin lennolle, useammalta olen kyllä myöhästynyt. Silti toivoisin, että pääsisin pelosta eroon. Olen kokeillut meditoida, hengittää, saada ajatuksia muualle, tutkinut ja rauhoitellut itseäni sekä käynyt asiaa terapiassa läpi. Toisinaan ottanut myös lasin viiniä ennen lentoa. Rauhoittavia en ole kokeillut, sillä en halua olla tokkurassa, nainen somettaa.

Lisää luettavaa