Katalysaattorivarkaita Joensuussa – poliisi: Nämä automerkit vaarassa!

On olemassa tiettyjä automerkkejä…

19.12.2022

Poliisin tietoon tuli viime viikon loppupuolella useita katalysaattorivarkauksia Joensuun Käpykankaan alueelta.

Viime viikolla 14.-16.12.2022 välisenä aikana oli katalysaattoreita varastettu ainakin korjaamon pihalla olleesta autosta Ukkolantiellä sekä autoliikkeiden pihalla olleista autoista Lylykoskentiellä ja Voimatiellä.

Poliisi pyytää etenkin Käpykankaan alueella parkissa olleiden autojen omistajia tarkastamaan autonsa ja ilmoittamaan poliisille niihin mahdollisesti kohdistuneista rikoksista. Poliisi on myös kiinnostunut, onko alueella olevien valvontakameroiden nauhoitteisiin jäänyt mahdollisesti kuvaa varkaista tai heidän käytössään olleista ajoneuvoista.

Poliisi pyytää yleisöhavaintoja varsinkin yöaikaan Käpykankaan alueella liikkuneista henkilöistä ja ajoneuvoista. Kaikki tapauksiin liittyvät tiedot ja havainnot voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisin vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Katalysaattoreita anastetaan niiden sisältämien jalometallien vuoksi. Yhdestä katalysaattorista voi saada romuttamolla jopa 700 euroa, kertoo poliisi. Suosituimmat varkauksien kohteena olevat automerkit ovat Honda, Toyota, Volvo ja Opel.

Poliisin mukaan katalysaattorivarkauksia tekevät niin suomalaiset kuin ulkomaalaisetkin rikolliset. Ammattilainen irrottaa akkupistosahalla käyttäen pysäköidyn auton pakoputkistossa olevan katalysaattorin muutamassa minuutissa.

Lisää luettavaa