Kauppakeskus Isoa Omenaa uhannut mies myönsi teon – suuttui hävittyään vedonlyönnissä

Uhkailija saatiin kiinni. Onneksi.

Poliisi on antanut lausunnon liittyen viime viikon joukkosurmauhkaukseen.

Poliisi kertoo asiasta näin:

”Länsi-Uudenmaan poliisi otti torstaina 2.5. kiinni noin 20-vuotiaan miehen, jonka epäiltiin kirjoittaneen TOR-verkossa julkaistun kauppakeskus Isoon Omenaan kohdistetun uhkaustekstin. Viikonlopun kuulusteluissa mies myönsi teon, jota poliisi tutkii laittomana uhkauksena ja perättömänä vaarailmoituksena.

– Uhkauksen kirjoittamisen motiiviksi mies kertoi suuttumuksen, joka syntyi hänen hävittyään ison summan netissä pelatussa uhkapelissä. Lisäksi mies myönsi lisänneensä julkaisemansa uhkauksen kommentteihin toisen henkilön nimen, vaikka tällä henkilöllä ei ollut asiaan mitään yhteyttä, kertoo tutkintaa johtava komisario Teemu Värtinen.

Laittomasta uhkauksesta voi seurata kahden vuoden vankeusrangaistus. Lisäksi tekijä voi joutua maksamaan merkittäviä korvauksia. Korvausvaatimukset tarkentuvat myöhemmin.

Keskiviikkona 1.5. laajasti sosiaalisen median kautta esiin noussut uhkaus herätti pelkoa Ison Omenan asiakkaiden ja kauppakeskuksessa työskentelevän henkilöstön keskuudessa.

– Tämän kaltaiset uhkaukset ovat aina vakavia tilanteita ja sellaisina poliisi niihin myös suhtautuu. Aloitimme yhteistyön kaupungin ja kauppakeskusten turvallisuusorganisaatioiden kanssa heti uhkauksen tultua ilmi, ja tämä yhteistyö sujui hyvin, Värtinen toteaa.

Poliisi sai uhkauksesta kansalaisilta satoja yhteydenottoja eri kanavien kautta.

– On hienoa huomata, että kansalaisten kynnys ottaa yhteyttä viranomaiseen tällaisessa asiassa on matala. Tulevaa ajatellen poliisilaitokset ovat jakaneet sosiaalisessa mediassa vinkkejä siitä, millä tavalla poliisia voi parhaiten auttaa työssään, Värtinen kertoo.”

Aiheet: