Kauppojen kassoille tuli pleksit, mutta huomaatko mitä lähti pois? Kassatäti: ”Onhan tässä vähän suukopua joskus tullut”

Korona-aika ja sen metkut.

Muutama viikko sitten suomalaiset yllättyivät. Kauppojen kassoille alkoi ilmestyä aseman vessan kassan tyylisiä pleksilaseja. Rahat annettiin pleksin alaosasta. Jos tarvitsit kuitin, se piti itse ottaa kuittimasiinasta.

Pleksit ovat hyvä asia. Kassaneiti voi työskennellä rauhassa, eikä hänen tarvitse pelätä, että joku sadasta asiakkasta yskäisee vahingossa naamaan, tai pieraisee peittäen aivastuksensa.

Mutta huomasitko mitä kaupoista lähti kun pleksit tulivat?

Mietipä tässä vaiheessa tovi.

Vastaus: liukuhihnojen ”viestikapulat”. Siis nämä, joilla erotellaan liukuhihnalla eri asiakkaiden ostokset.  Kapulat poistamalla vältytään siltä, että ihmiset turhaan klähmivät asioita.

Como kysäisi Satakunnassa sijaitsevan marketin kassaneidiltä, onko asiassa tullut vastaan mitään erikoista.

-Jotain suukopua tulee silloin tällöin asiakkaiden välillä. Sanotaan toiselle asiakkaalle, että laitapa ne tavarat vähän erilleen, ja pidetään muutenkin se turvaväli.

-Lähinnä tuo asia aiheuttaa meille kassahenkilöille enemmän tarkkuutta vaativaa työtä. Seuraamme nyt entistä haukempana, että missä se raja menee, kun sitä ei enää kapulalla voi näyttää.

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut