Kiti Kokkonen toipuu mystisestä sairaudesta – vasta magneettikuvaus paljasti

Outo hajusairaus.

 

14.10.2023

Supersuosittu näyttelijä Kiti Kokkonen on avautunut someseuraajilleen mystisestä oireestaan, joka onneksi nyt lienee pian selätetty. Odottelevalla kannalla ollaan.

-Yhtenä iltana tein ruokaa ja se haisi niin hirveälle, että ajattelin sen olevan pilaantunutta. Seuraavana päivänä kävi sama homma, mutta muu perhe kertoi, että ruoka maistui ja tuoksui tosi hyvälle. Kolmantena päivänä en enää erottanut mitään tuoksuja. Kaikki haisi samalta. Hirveältä teolliselta savulta. Hajuvedet, sitruuna, minttu, vanilja… ihan kaikki, Kokkonen alustaa somekirjoituksessaan ja sanoo tosin erottaneensa suolan ja sokerin maun.

Suosikkinäyttelijä kuvaa, että haju ja maku – teollinen savu – oli erikoinen ja uusi, sellainen jota hän ei osannut yhdistää mihinkään.

-Ensimmäinen viikko oli aivan karmea. Ajattelin seonneeni ja totta kai ehti miettiä vaikka ja mitä. Onneksi heti alkuun suljettiin pois kaikki vakavat asiat, mutta syytä etsittiin (lääkärin toimesta) viisi viikkoa. Yksi hammaskin poistettiin siinä hötäkässä, mutta sekään ei ollut syyllinen. Syöminen alkoi luonnollisesti ahdistaa. Oli hankala olla yleisillä paikoilla, kun kaikki haisi niin kamalalle. Välillä jotkut hedelmät maistuivat melkein samalta kuin ennen, mutta oikeastaan riisi ja supervaalea hötöleipä olivat ainoita tutun makuisia asioita sokerin ja suolan lisäksi, Kiti kertoilee.

Röntgenistä ei löytynyt mitään. Sitten poskionteloiden viipalekuvauksesta selvisi, että sisälle oli jäänyt flunssan jälkeen tulehdus pyörimään. Kaikki tiehyet olivat tukossa ja hajureseptorit sokissa.

-Nyt on syytä toivoa, että lähiaikoina palautuisi oikeat tuoksut ja maut, ja täältä löytyy vertaistukea, jos joskus kohtaat tämmösen erikoisuuden, Kiti vinkkaa.

 

Lisää luettavaa