Kolme miestä ilmestyi Loimaalla pyytämään hinausapua – se maksoi pariskunnalle kalliin auton verran rahaa

80 000 euron menetys.

Lounais-Suomen poliisi kertoo, että Loimaalla asuvalta iäkkäältä pariskunnalta koijattiin 80 000 euroa rahaa. Nyt kolmea miestä epäillään törkeästä maksuvälinepetoksesta.

Ikävä tapahtumaketju sai alkunsa helmikuisena iltana, kun oven taakse ilmestyi kolme miestä. Miehet kertoivat autonsa reistailevan, minkä takia he pyysivät hinausapua.

Pariskunta esteli, mutta kolmikko marssi sisälle asuntoon. He näkivät kannettavan tietokoneen ja selittivät, että pyytävät apua tietokoneen avulla.

Melko äkkiä he saivat selville asukkaiden nettipankin tunnusluvun, salasanan ja avainlukulistan sekä pankkikortin. Kun talon asukkaat luulivat miesten järjestelevän hinausasiaa, tosiasiassa nämä samalla hetkellä veivät vanhusten pankkitililtä 30000 euron edestä säästöjä ja nostivat käyttötilin nostorajaa.

Vanhukset kertovat miesten olleen hyvin ystävällisiä. Sitten miehet lähtivät paikalta autolla, joka ei tarvinnutkaan hinausta.

Seuraavan yön ja päivän aikana pariskunnan tililtä siirrettiin ja nostettiin lisää rahaa. Yhteensä loimaalaispariskunnalta anastettiin noin 80 000 euroa.

Miesten toiminta on ollut ammattimaista, petoksen yrityksiä on ollut muitakin ja tapaukseen liittyy myös oheisrikoksia.

Aiheet: