Kuopiossa varkaita – tämän merkkiset autot ovat yleensä kohteina!

Katalysaattoreita viedään taas vimmalla.

03.03.2023

Pohjois-Savossa liikkuu jälleen katalysaattorivarkaita. Itä-Suomen poliisille on tehty kaksi rikosilmoitusta katalysaattorivarkauksiin liittyen.

Ensimmäinen katalysaattorivarkaus tapahtui Verkkokaari 15 parkkialueelta 23.2-1.3.2023 välisenä aikana. Toinen katalysaattorivarkaus tapahtui Piekanankuja 2 parkkialueella 26.2-1.3.2023 välisenä aikana.

Poliisi pyytää havaintoja tapahtumista. Tiedot voi ilmoittaa poliisin vihjepuhelimeen p. 0295 415 232 tai sähköpostitse vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Katalysaattorit houkuttelevat yhä enenevästi varkaita niiden sisältämien jalometallien vuoksi. Varkauksia tehdään paitsi kerrostalojen pihoissa, myös isoilla parkkipaikoilla ja jopa kadun varressa.

Poliisi on kertonut, että suosituimmat varkauksien kohteena olevat automerkit ovat Honda ja Toyota. Ja näistä merkeistä erityisesti Honda Civic ja Toyota Prius. Yksittäisiä katalysaattoreita on viety muunkin merkkisistä autoista. Auto on ajokelvoton ilman katalysaattoria.

Useimmiten katalysaattorivarkaat liikkuvat öisin. Katalysaattorin irrottaminen autosta kestää vain muutaman minuutin.

Mikäli havaitset mahdollisen meneillään olevan katalysaattorivarkauden eli varkaan, joka on juuri irrottamassa katalysaattoria, soita 112.

Kiinnijääneiden varkaiden perusteella Suomessa liikkeellä on tällä hetkellä sekä kotimaisia että ulkomaalaisia tekijöitä.

Lisää luettavaa