Kyllähän valepoliiseina esiinnytään, mutta mitä ihmettä: Suomessa liikenteessä valepoliisiauto!

Pojat veivät rosvo ja poliisi -leikin uudelle ja laittomalle levelille.

23.01.2020

Poliisi epäilee kolmen teini-ikäisen pojan asentaneen henkilöautoon siniset ja punaiset valot, jotta ajoneuvo näyttäisi siviilipoliisiautolta. Asia tuli ilmi, kun autoilija otti tiistai-iltana yhteyttä hätäkeskukseen.

Ilmoittaja kertoi pysähtyneensä Kirkkonummella tien sivuun, koska luuli poliisin antaneen tähän valoilla käskyn. ”Siviilipoliisiautosta” oli kuitenkin noussut autoilijan mukaan teini-ikäinen poika. Lisäksi kuljettaja oli nähnyt paikalla kaksi muuta nuorukaista.

Ilmoittaja lähti seuraamaan autoa, mutta ei pysynyt sen perässä. Poliisit tavoittivat valepoliisiauton hetken kuluttua. Ajoneuvon pysähtyessä kolme henkilöä lähti juoksemaan metsään. Epäilty kuljettaja kuitenkin tavoitettiin melko nopeasti. Kaksi muuta jatkoi pakoaan ja soitti hätäkeskukseen. He yrittivät poliisin mukaan ilmoittaa käyttämänsä henkilöauton anastetuksi ilmeisesti peitelläkseen tekoaan.

Tapausta selviteltäessä on käynyt ilmi, että pojat olisivat ottaneet auton luvatta käyttöönsä. Ajoneuvon omistaja on tämänhetkisen tiedon mukaan yhden epäillyn isä.  Tapausta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena, virkavallan anastuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja moottoriajoneuvon käyttövarkautena. Koska epäillyt ovat alaikäisiä, tapauksesta on tehty lastensuojeluilmoitus.

Lisää luettavaa